×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már a harmadik mutáns vírustörzs pusztít Brazíliában

 

A brazil kórházakban rendkívül súlyos helyzetet eredményezett az újonnan felfedezett, sorban a harmadik koronavírus mutáció. Egy brazil város kórházában lassan elfogy az oxigén a koronavírusos betegek kezelésére.

A koronavírus-járvány világszerte komoly kihívásokat jelent és a brit, valamint a dél-afrikai mutáció megjelenése után Brazíliában is egy újfajta mutációját fedezték fel a vírusnak. A brazíliai Manaus város kórházai oxigénhiánnyal küszködnek és már alig képesek ellátni a fertőzötteket – számolt be honlapján a BBC World.

A világon az Egyesült Államok után Brazíliában haltak meg legtöbben, mintegy negyedmillióan a koronavírusban.

Amazonas államban már a járvány első hulláma is komoly veszteségeket okozott, az új mutáció felbukkanása pedig tovább súlyosbítja a helyzetet.

A helyi szakértők szerint sok ember életébe kerülhet az ellátás és a segítség hiánya, ezért felhívást intéztek, mely szerint aki képes a kórházat oxigénnel segíteni, az ne habozzon, ugyanis szó szerint emberéleteket menthetnek meg vele.

A WHO vizsgálja a vuhani húspiacot ahonnan a kór elindult

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tíz szakértője már megérkezett Kínába, hogy kivizsgálják a koronavírus eredetét, bár egyelőre még karanténidőszakukat töltik a távol-keleti országban.

Az M1 pekingi tudósítója elmondta: A WHO szakemberei kínai kollégáikkal együtt tekintik át újra azokat az adatokat, amelyek rendelkezésre állnak a legelső, Vuhanban azonosított fertőzöttekről.

A tudósok célja, hogy felderítsék a vírus eredetét, hogy az országok egy hasonló helyzettel kapcsolatban felkészültek lehessenek.