×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Emberek halálát okozza, aki az oltás ellen érvel

 

Valamennyi világjárványt eddig védőoltásokkal lehetetett megszüntetni – emlékeztetett az Egészségügyi Tudományos Tanács elnöke az M1-en.


Mandl József úgy fogalmazott: a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztése egy tudományos sikertörténet, hiszen egy teljesen új technológiáról van szó, ezért is készülhetett el ilyen gyorsan. Hozzátette: emberek halálát okozza az, aki az oltás ellen érvel.

Mandl József hangsúlyozta: a cél az, hogy ne veszélyeztessük magunkat és a közösséget, ehhez pedig a lakosság minimum 60 százalékos átoltottsága kell.

Ez tulajdonképpen több betegségből áll, és különböző fázisok vannak. Tudjuk azt, hogy valakinél tünetmentes, valakinél enyhe, egy-két nap alatt elmúlik. Vannak, akiknél ez sokkal súlyosabb, vannak, akik lélegeztetőgépre kerülnek, és szövődmények és maradványtünetek is fennállnak, ez több betegséget jelent. És az, hogy ki milyen fázisba kerül, ez nyilván attól függ, hogy milyen az ellenálló-képessége, és ezt az ellenálló-képességet alapvetően a védőoltással tudjuk mesterségesen elérni – fogalmazott az Egészségügyi Tudományos Tanács elnöke az M1 Ma reggel adásában.

A címlapfotó illusztráció.