×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lelepleződött az oltástagadók egyik összeesküvés-elmélete

 

Életveszélyes fenyegetést kapott az Országos Mentőszolgálat több munkatársa is, akik beoltatták magukat koronavírus ellen. A mentők közösségi oldalára olyan bejegyzés érkezett, amelyben a halálát kívánták annak a mentősnek, aki már megkapta a vakcinát. Győrfi Pál az M1-en azt mondta, meglepték őket ezek a szélsőséges megnyilvánulások. A szóvivő ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az oltás biztonságos – derült ki az M1 Híradójában.

(Fotó: M1)

Chipet juttatnak a beoltott emberek testébe a koronavírus elleni vakcinával – ezt az elképesztő álhírt terjesztik az oltásellenesek az interneten. Szerintük az apró chippel irányítani lehet majd az embereket.

Állításukat ábrával próbálták bizonyítani. Csakhogy az nem egy titkos mesterséges intelligencia működésének a vázlata, hanem egy gitárpedál kapcsolási rajza – erről közölt cikket a PC World. A lap azt írja:

az ábrát egy olasz programozó ismerte fel és osztotta meg közösségi oldalán, ami alapján még az eszköz márkáját is be lehet azonosítani.

Az ostobaságnak is van határa”!? – tette fel a kérdést az Országos Mentőszolgálat, miután megdöbbentő hozzászólások lepték el közösségi oldalukat. Egy székesfehérvári férfi például hosszasan gyűlölködött, amiért szerinte a mentősök: „pénzért chip-eltetik magukat”.


Egy pécsváradi nő arról írt, hogy reméli, méreg van a mentősök fecskendőjében vakcina helyett. Egy karcagi kommentelő pedig a halálát kívánta egy mentősnek, amiért beoltatta magát.

Az Országos Mentőszolgálatnak 228 ezer követője van közösségi oldalán, ők naponta figyelik a mentősök munkáját és biztatják őket. Ezért volt váratlan a támadás

– reagált a mentők szóvivője az M1-en.

Győrfi Pál azt mondta: akik most még kételkednek a vakcinában emlékezzenek arra, hogy a járvány kirobbanása óta az oltóanyagot várja a világ. Most itt van és biztonságos.

Az országos tiszti főorvos megdöbbentőnek nevezte a mentősöket ért támadásokat. Azt kérte, senki ne akadályozza azokat, akik már elhatározták, hogy beoltatják magukat.

Az oltásellenesség az önzés legmagasabb foka – erről már az Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának főigazgatója beszélt a honvédség Youtube csatornáján.

Az oltásellenesség az önzés maximális foka. Mert az arról szól, hogy én semmi kockázatot nem vállalok, mindenki más vállaljon helyettem kockázatot. Nem hiszem, hogy ez egy helyes gondolkozás

– mondta Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának a főigazgatója.

Wikonkál Norbert kifejezetten jó és biztonságos vakcinának nevezte a Pfizer–Biontech oltóanyagot. Ugyanakkor úgy látja, mostantól az egyének felelőssége, hogy meddig tart a járvány, hiszen a tömeges védettséghez mindenkire szükség van.

A címlapfotó illusztráció.