×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megérkezett a harmadik vakcinaszállítmány is

 


Megérkezett hazánkba az újabb adag vakcinaszállítmány, ezúttal csaknem 39 ezer embernek elengedő oltóanyag érkezett – hangzott el az M1 Híradójában.

Kedden reggel már csaknem ötezer adagot ki is szállítottak a Semmelweis Egyetem gyógyszertárába. Innen másik két oltópontra szállítják majd tovább a vakcinákat.

Eddig már közel 12 ezer egészségügyi dolgozó kapta meg az első oltást. Jelenleg 25 oltóponton lehet kérni a frontvonalban dolgozóknak a vakcinát. Az oltópontok elérhetősége megtalálható a Koronavírus.gov.hu oldalon.


Az új szállítmányból Kistarcsára, a Pest megyei Flór Ferenc Kórházba is érkezett. Az M1 helyszíni tudósítója elmondta: A kistarcsai kórház Pest megye legnagyobb egészségügyi intézménye, ahová 1950 adag vakcina érkezett, amely 975 egészségügyi dolgozó beoltását teszi lehetővé. A vakcinák tárolását biztosították, és néhányat már felhasználásra készítenek elő, azaz ma délután megkezdik az oltásokat.

Ez a protokollok szerint zajlik majd, kikérdezik a pácienst az alapbetegségekről és allergiáiról, utána pedig megfigyelésre elkülönítik mintegy fél órára. Hazánkban eddig problémamentesen zajlottak az ilyen megfigyelések.

A címlapfotó illusztráció.