×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Így akarják megfékezni a mutáns vírus gyors terjedését Angliában

 

Egész Angliára zárlatot rendelt el hétfőn a brit kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése érdekében. Az intézkedést Boris Johnson miniszterelnök jelentette be hétfő este.


A zárlat jogerősen szerda hajnalban fog életbe lépni, miután a kormány is elfogadta a szigorításokat, azonban Boris Johnson arra kér minden angliai lakost, hogy már máról tartsák be az új szabályokat – mondta Kertész Róbert a közmédia tudósítója az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette, szinte azok az intézkedések léptek életbe, mint tavaly tavasszal. Csak azok hagyhatják el otthonukat akik, munkavégzés céljából teszik azt, vagy éppen orvoshoz, gyógyszertárba mennek. Ezen kívül napi egy testedzés is engedélyezett közterületen, de csoportosan nem lehet végezni, maximum két ember sportolhat együtt.

Mindezen intézkedéseknek az a célja, hogy minél inkább csökkentsék a szociális találkozásokat,

éppen ezért különböző háztartásban élő családok nem találkozhatnak a zárlat idején.

Elmondta, az iskolák a téli szünet után ki sem nyitnak, az egyetemeken, középiskolákban online oktatás lép életbe. Hozzátette, a Londonban élők nem hagyhatják el a fővárost, sőt ha halaszthatatlan ügyet kell intézniük azt is úgy kell megtenniük, hogy ne hagyják el azt a városrészt, ahol laknak.

Boris Johnos abban reménykedik, hogy

az oltási kampánynak köszönhetően leghamarabb februárban megkezdhetik a folyamatos könnyítéseket

– mondta Kertész Róbert.

A címlapfotó illusztráció.