×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Meghatódott Győrfi Pál, amikor megkapta az oltást

 

Ma kaptam meg a koronavírus elleni oltás első fázisát az Üllői úti Klinika egészségügyi oltópontján – írta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közösségi oldalán. Megkönnyebbülést érzett és meg is hatódott.

„Bevallom, kicsit meghatódtam, több okból is. Egyrészt azért, mert felemelő érzés volt látni, hogy a különböző korú, beosztású egészségügyi dolgozók, orvosok, nővérek, az Országos Mentőszolgálat bajtársai és a többi segítő szakember milyen lelkesen és fegyelmezett rendben veszi fel a védőoltást. Ez fontos, hiszen nekünk példát is kell mutatnunk és bátorítani azokat, akik kételkednek, vagy még félelmeik vannak. Másrészt azért, mert akikkel beszélgettem, mindenki ugyanazt érezte, amit én: egyfajta megkönnyebbülést” – kezdte Győrfi Pál a közösségi oldalán.

Sok hónapja, a vírus márciusi megjelenése óta erre vártunk, hogy legyen végre védőoltás, amivel magunkat, a családunkat és a betegeinket is meg tudjuk védeni ettől az alattomos ellenségtől, hiszen senki sem tudhatja előre, hogy ha elkapja, nála mennyire lesz súlyos a betegség. Érdemes volt kitartani. Szívből és meggyőződéssel javaslom másoknak is, hogy amint lehetőségük lesz rá, kérjék a védőoltást, mert minden szakértő szerint hatásos és biztonságos. Ráadásul a szúrás sem fájt!” - írta a szóvivő.

Müller Cecília országos tiszti főorvos ma beszámolt arról, hogy eddig mintegy 12 ezer egészségügyi dolgozó kapta meg az első oltását. Arra biztatta az egészségügyi dolgozókat, éljenek a lehetőséggel, a bejelentkezéshez szükséges elérhetőségeket megtalálják a koronavirus.gov.hu oldalon és a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján.

Kedden újabb, mintegy 39 ezer fő beoltására alkalmas vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra. Ennek a szállítmánynak az érkezésétől függően fogják alakítani az oltási tervet, a cél az, hogy a lakosság számára is minél hamarabb elérhetővé váljon a vakcina. Ismételten felhívta azonban a figyelmet a regisztráció fontosságára.