×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hatezer ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra

 

Az elmúlt percekben hatezer ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfő délután a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter közölte: a korábbi megállapodás alapján folytatódik Oroszország és Magyarország között a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos együttműködés.

Tájékoztatása szerint a vakcinát szállító kamion Tornyosnémetinél lépte át a szlovák–magyar határt, ahonnan rendőri kísérettel a Nemzeti Népegészségügyi Központba viszik a szállítmányt, ahol „a magyar szakembereknek újabb lehetősége nyílik arra, hogy döntést hozzanak az oltóanyag felhasználásának módjáról”.


Oroszországban 40 ezer ember bevonásával már túl vannak a klinikai tesztelésen, aminek az eredménye 91,4 százalékos hatékonyságot mutat – ismertette.

A tárcavezető hozzátette: Magyarország a világ összes, sikerrel kecsegtető vakcinafejlesztésénél ott van, mindent megtesz, hogy akár Nyugaton, akár Keleten hoznak létre hatékony oltóanyagot, azt – a magyar szakemberek döntése alapján – a leggyorsabban Magyarországra hozzák.

A címlapfotó illusztráció.