×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Életveszély! Hamisítja a koronavírus elleni vakcinát a maffia

 

Felpörögtek a rendőrségi és titkosszolgálati műveletek a pandémiára fizikálisan és virtuálisan rátelepedő szervezett bűnözők elleni harcban. Életveszélyesek lehetnek a szervezett bűnözés által hamisított Covid–19 elleni vakcinák, és a kibertérben egyre több a gátlástalan csaló – lvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Az Interpol (Nemzetközi Bűnügyi Rendőrség Szervezete) globális riasztást tett közzé a napokban a bűnüldöző szervek számára 194 tagországában, figyelmeztetve arra, hogy készüljenek fel a Covid–19 oltásokat célzó maffiákra, mind fizikailag, mind az interneten. A szervezett bűnözők érdeklődését felkeltette az óriási bevételi lehetőség, amit a pandémia kapcsán a védőoltások jelentenek.

Többmilliárd védőoltásról van ugyanis szó, így a vakcinák a szervezett bűnözés elsődleges célpontjai – írták a Magyar Nemzet oldalán.

„Amíg a kormányok oltások bevezetésére készülnek, a bűnszervezetek azt tervezik, hogy beszivárognak, vagy megszakítják az ellátási láncokat”

– mondta erről Jürgen Stock, az Interpol főtitkára.
Az Interpol magas szintű riasztása a Covid–19 és az influenza elleni oltóanyagok hamisításával, lopásával és illegális reklámozásával kapcsolatos lehetséges bűncselekményekre irányítja a figyelmet, mivel a világjárvány korábban soha nem látott, gátlástalan bűnözői fellépést váltott ki.

A maffiák már arra is vetemednek, hogy hamis vakcinákat hirdetnek, értékesítenek, sőt adnak be.

Mivel számos hivatalosan fejlesztett Covid–19-vakcina közelebb kerül az engedélyhez és a globális terjesztéshez, immár elengedhetetlen a nemzeti hatóságok és titkosszolgálatok számára az ellátási lánc biztonságának megőrzése, és a hamis termékeket árusító tiltott weboldalak azonosítása.

A bűnüldöző szervek és az egészségügyi szabályozó testületek közötti koordináció is elengedhetetlen az egyének biztonságának és a közösségek jólétének védelme érdekében

– hangsúlyozza az Interpol.

A potenciálisan életveszélyes termékek megrendelésének veszélyein túl az Interpol számítástechnikai bűnözéssel foglalkozó egységének elemzése feltárta, hogy a tiltott gyógyszerek és orvostechnikai eszközök értékesítésével gyanúsított online gyógyszertárakhoz kapcsolódó 3000 webhely közül mintegy 1700 tartalmazott számítógépes fenyegetést, legfőképpen adathalászatot és spameket.

A címlapfotó illusztráció.