×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már lehet regisztrálni a koronavírus-vakcináért

 

Az elmúlt napokban Müller Cecília, a 60 éven felülieknek levelet írt, hogy azok is tudjanak jelentkezni oltásra, akik nem rendelkeznek internettel. Mindennek célja, hogy  a kormány tudja azt, hányan szeretnék magukat beoltani és mindezek alapján fel tudjanak állítani egy sorrendet, hogy mindenki a megfelelő időben megkaphassa az oltást.

vakcinainfo.gov.hu weboldalon előzetesen lehet regisztrálni a koronavírus elleni vakcináért.

„Remélhetőleg, már nem kell túl sokat várni a vakcinára. A kormány minden lehetőséget megragad, hogy ami vakcina van a világon és megfelelő, elérhető legyen a magyar lakosság számára is” – mondta Orbán Viktor múlt héten a Kossuth Rádióban.

Dömötör Csaba közölte: a vakcinainfo.gov.hu weboldalon mindenki jelezheti az oltás iránti igényét.

A regisztrációval egyben mindenki értesülhet a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkról, és arról, hogy mikor kerül rá sor - tette hozzá.

Közlése szerint az oltások akkor indulhatnak, amikor rendelkezésre áll a magyar hatóságok által jóváhagyott biztonságos vakcina, a folyamat egy oltási terv alapján zajlik majd.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az oltások sorrendjét nem a regisztráció időpontja határozza meg, hanem a veszélyeztetettség mértéke, továbbá elsőbbség illeti meg a védekezésben résztvevőket is.

A tömeges oltás új szakaszt jelent majd a vírus elleni küzdelemben – fogalmazott az államtitkár.

A címlapfotó illusztráció.