×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újra rekordot döntött a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma hazánkban

 

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. 6212 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

(Fotó: koronavírus.gov.hu)

6212 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 238 056 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5513 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 68 525 fő, az aktív fertőzöttek száma 164 018. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, az elhunytak 22 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti. 7812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu weboldalon.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések. A kormány, az Operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, hétfőn várható döntés arról, milyen rendelkezések követik a december 11-én lejáró korlátozó intézkedéseket, milyen szabályok vonatkoznak majd az ünnepekre.

Az operatív törzs jelenleg 434 óvodában egy-egy csoportot érintően (15 százalék), 212 óvodában (7 százalék) és 133 általános iskolában (5 százalék) az egész intézményt érintően rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 678 általános iskolában egy-két osztályt (27 százalék) és 66 általános iskolában (3  százalék) a teljes intézményt érintően digitális tanrendet.