×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Indul a regisztráció a vakcinákra

 

Jövő héten elindul a regisztráció a koronavírus elleni védőoltásra, amelynek célja, hogy felmérjék, hogy Magyarországon hányan szeretnék beadatni maguknak a vakcinát.

A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezetője, Szlávik János, az M1-nek úgy fogalmazott: Bár még nem lehet választani a különböző oltások közül, de tájékoztatni fogják az embereket arról, hogy milyen oltóanyagok érkeznek, és azok mennyire hatékonyak, illetve biztonságosak. Hangsúlyozta: a vakcinák vizsgálata alapján úgy tűnik, hogy nincs hosszútávú mellékhatásuk.

„Világszerte egyetértés van abban, hogy az elsők között az idős beteg emberek kapják meg az oltást, hiszen ők vannak leginkább kitéve a koronavírus veszélyeinek és szövődményeinek. Ezt követően az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok, a katonák, azok az emberek, akik egy ország működésért felelősek, kapják meg az oltást.

Természetesen az oltás ingyenes és önkéntes,

tehát aki gondolja, és szeretné magának beadatni, szeretné magát megvédeni a koronavírus-fertőzés szövődményei ellen, annak azt javaslom, mindenképp vegye fel az oltást, mert egyelőre a védekezés mellett a jövő az oltásoké” – fejtette ki az infektológus.