×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Hétfőtől már csak két család találkozhat Németországban

 

Újabb szigorítások lépnek életbe november 2-ától a járvány miatt Németországban. Be kell zárniuk a vendéglátóhelyeknek, készételt csak elvitelre adhatnak ki, de a színházakra, az operákra és a koncerttermekre is lakatot tesznek. A kisboltok, az általános iskolák és az óvodák azonban továbbra is működhetnek – állapodott meg Angela Merkel kancellár a tartományi vezetőkkel szerdán.

Az iskolák és az óvodák ugyanakkor továbbra is működhetnek, ugyanez vonatkozik a kiskereskedelemre, az üzletekre is. A profi sporteseményeket ismét csak nézők nélkül rendezhetik meg, ebbe a Bundesliga mérkőzései is beletartoznak – közölte a kancellár és a miniszterelnökök tárgyalásáról szóló előzetes jelentésében a DPA német hírügynökség és a Bild című napilap.

Szigorítások lépnek életbe a közösségi életben is Németországban. Egy családnak csak egy másik családdal (háztartással) szabad találkoznia, egyszerre legfeljebb tíz embernek.

A szerdai határozat szerint ennek betartása kötelező lesz, és a korlátozások megsértését a hatóságok ellenőrzik. Arról azonban, hogyan lehetne a magántulajdon megsértése nélkül ellenőrizni és büntetni a magánrendezvények résztvevőit, továbbra sincs egyetértés a politikusok között.

A szövetségi és a tartományi kormányok drasztikus érintkezési korlátozásokkal akarják kordában tartani a koronavírus-járványt, miután szerdán

ismét rekordot döntött (14 964) az új megbetegedések száma. A Robert Koch Intézet adatai szerint egy héttel ezelőtt még feleannyian, 7595-en betegedtek meg. A Covid–19-hez köthető halálesetek száma a hétvégén meghaladta a 10 ezret Németországban.

A legrosszabb helyzetben a főváros, Berlin, valamint Bréma, Hessen és Észak-Rajna–Vesztfália van, ahol a százezer lakosra jutó új megbetegedések száma 145, 142, 133, illetve 125.