×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Életet menthet, mégsem kell a fővárosi idősotthonoknak a felajánlott lélegeztetőgép

 

Két fővárosi fenntartású idősotthon nem kéri a kormány által felajánlott lélegeztetőgépeket. Az operatív törzs döntése alapján a kétszáz fő feletti idősotthonoknak biztosítanak életmentő eszközöket. 15-ből 12 intézmény ezt el is fogadta.

Az idősek otthonába olyan lélegeztetőgépeket akartak elhelyezni, amelyekkel a mentők kiérkezéséig jobb körülmények között tudnak segíteni a betegnek – mondta Elek Jenő, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet munkatársa a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az otthoni lélegeztetésnek Magyarországon már nagy jelentősége van, néhány száz ember kap ilyen légzéstámogatást. Ilyen támogatásra minden orvos képes, félnapos képzéssel ez elsajátítható, ezt meg is tették.

Ez egy alapszintű segítséget jelent

– tette hozzá.

Amely idősotthon a lélegeztetőgépeket nem vette igénybe, az kisebb szinten tudja ellátni a betegét. Az, aki fullad, minden segítséget boldogan fogad. Mindig mindent el kell követnünk azért, hogy a beteg állapota jobb legyen, ezek a gépek lehetőséget teremtenek erre, aki ezt nem fogadja el, nem teszi meg ezt a segítséget – fejtette ki Elek Jenő.


A teljes adás itt hallgatható vissza.