×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hasonló ütemben nő a fertőzöttek száma az országban

 

(Fotó: koronavírus.gov.hu)

932 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 34 046 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 21 beteg, az elhunytak száma 898-ra emelkedett.

9187-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 23 961. Az aktív fertőzöttek 35 százaléka, az elhunytak 48 százaléka, a gyógyultak 34 százaléka budapesti. 804 koronavírus-fertőzött beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen – olvasható a Koronavírus.gov.hu weboldalon.

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat.

Az országnak működnie kell” – nyomatékosította ismét Orbán Viktor miniszterelnök. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

Felhívjuk a figyelmet,

hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be.

Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására.

A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.

Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, és ezzel is védjük az óvodák és iskolák zavartalan működését.

Az operatív törzs jelenleg 30 óvodában és hat iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 121 osztálynál és hat teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog!

A világon 36 156 547 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 055 684, a gyógyultaké pedig 25 273 110 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerinti csütörtök reggeli adatai szerint.

A címlapfotó illusztráció.