×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Vége a járvány miatti korlátozások enyhítésének Németországban

 

Több területen a korlátozások enyhítésének folytatása helyett további szigorítások bevezetését tervezik és szeptember közepétől fizetni kell majd a vírustesztért is.

A fertőzések számának emelkedése miatt megszakítják a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások visszavonását Németországban – döntöttek csütörtökön a szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetőinek tanácskozásán.

A megállapodás szerint a korlátozások lebontásának folytatása helyett több területen további szigorításokat vezetnek be, és igyekeznek egységesíteni a tartományonként eltérő fertőzésvédelmi szabályozást. Így például a tömegrendezvényeket tilalmát legalább az év végéig fenntartják, és 50 eurós alsó határt írnak elő a maszkviselési szabályok megsértésének büntetésére.

A többi között arról is döntöttek, hogy a nyári turistaszezon végével, szeptember 15-vel megszüntetik a külföldről hazatérőknek biztosított ingyenes koronavírus-teszt lehetőséget, és nagyobb erőt összpontosítanak a karanténszabályok betartásának hatósági ellenőrzésére.