×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Videó – Külön elbírálás alá esnek a magyar állampolgárok

 

Magyarországnak meg kell védenie saját biztonságát, meg kell akadályoznia azt, hogy a vírust külföldről be lehessen hurcolni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

H

Hangsúlyozta, hogy Magyarország közös erőfeszítéssel megnyerte az első csatát a vírussal szemben, az életet sikerült május közepe óta több részletben újraindítani.

Hazánk ma egész Európában az egyik legbiztonságosabb ország a járvány szempontjából” – mondta Gulyás Gergely, és hozzátette, hogy a világban azonban nem mindenhol ennyire sikeres a védekezés, ezért a járvány újra és újra több helyen fellángol.

Akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust sikerül a határokon kívül tartani” – tette hozzá.

A tárcavezető aláhúzta, a kormánynak továbbra is a magyar emberek egészsége, élete és biztonsága a legfontosabb, ezért mindent megtesz, hogy megakadályozza a vírus visszatérését.

A kormány az operatív törzs javaslatára ezért arról döntött, hogy a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három – vörös, sárga és zöld – kategóriába sorolja az államokat, és ennek megfelelően korlátozza az onnan érkezők határátlépését – fejtette ki Gulyás Gergely.

A témáról bővebben ide kattintva olvashat.