×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szigorításokat vezetnek be Bulgáriában

 

Bulgáriában ismét szigorítanak a koronavírus-járvány terjedése elleni intézkedéseken: bezárják az éjszakai szórakozóhelyeket, a beltéri diszkókat, nem engednek közönséget sporteseményekre, és 30 főben maximálják az összejövetelek létszámát – jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón az ország egészségügyi minisztere, Kiril Ananiev.

A szigorítás oka az, hogy vészesen emelkedni kezdett ismét a fertőzések száma, miután a balkáni országban pár hete feloldották a legtöbb, járványt fékező intézkedést. Csütörtökre egy nap alatt újabb 240 bizonyított fertőzést jegyeztek fel, ami rekord, és a – miniszter szavai szerint – a következő napokban is hasonló számra kell számítani. Előzőleg szintén rekordot jegyeztek fel: keddről szerdára 188 koronavírus-fertőzést regisztráltak.

Az előírások szerint a szabadtéri diszkók is csak fele kihasználtsággal működhetnek, és a vendégeknek tartaniuk kell egymástól a védőtávolságot. A 30 fős maximum mind beltéri, mind kültéri eseményekre vonatkozik, lakodalmaktól iskolai programokig egyaránt.

Bulgáriában az első koronavírusos eseteket március 8-án észlelték. Március 13-tól elrendelték a rendkívüli állapotot, amelynek hatálya május 14-ig tartott. Azóta rendkívüli járványhelyzet van érvényben, amelyet először június végéig, majd július végéig meghosszabbítottak.

A címlapfotó illusztráció.