Az elmúlt egy napban három új magyar fertőzöttet regisztráltak

 

Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti, jelenleg 170 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

Mindössze három újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4145 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 4 idős, krónikus beteg, ezzel 585 főre emelkedett az elhunytak száma, 2685-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 875 fő. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 170 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

Európában több országban alakultak ki járvány gócpontok, Csehországban bányákban és idősotthonokban, Németországban pedig egy húsüzemben fertőződtek meg többen. 

A naponta regisztrált fertőzések száma csökkent az utóbbi hetekben, de több országban, például az Egyesült Államokban, Indiában és Brazíliában is új csúcsok dőlnek. Júniusban átlagosan naponta 4700 ember halt bele a betegségbe, a halálos áldozatok mintegy negyedéről az Egyesült Államokból érkezett jelentés.

A járvány elleni küzdelem részeként az Európai Bizottság (EB) közreműködésével online adományozói konferenciát szerveztek szombaton, amin 6,16 milliárd euró gyűlt össze a koronavírus elleni oltóanyagra, továbbá egyéb gyógyszerek kifejlesztésére, valamint tesztelésre.

A címlapfotó illusztráció.