Megerősített jogköröket kap az ellenzék által gyalázott tiszti főorvos

 

A hazai baloldal hazudozással, személyének teljes hiteltelenítésével próbálta az elmúlt hónapokban támadni Müller Cecília országos tisztifőorvost – ezt írta az Origo. A portál összefoglalója szerint a baloldali támadások élén a Jobbik állt, de az MSZP és Gyurcsány Ferenc pártja, a DK sem maradt le. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban arról beszélt: fennmarad a kórházak járványügyi irányítási rendszere, a tisztifőorvos pedig megerősített jogköröket kap – hangzott el az M1 híradójában.

A koronavírus-járvány magyarországi első regisztrált esetét, két iráni diákot, március 4-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, miután tájékoztatást kapott a védekezésért felelős operatív törzstől. A 12 fős testületben helyet kapott Müller Cecília országos tisztifőorvos is, akit

az elmúlt hónapokban a balliberális ellenzék folyamatos hazugságokkal próbált lejáratni.

Ebben a Jobbik járt az élen. Az egyik gyalázkodó Facebook-üzenetük úgy szólt: Ha már nem használhatsz, ne is árts! Hippokratész bölcs mondására utalva azt sugallták, mintha Müller Cecília arra buzdított volna, hogy értelmetlen szájmaszkot viselni a járvány idején. Pedig az országos tisztifőorvos csak azt erősítette meg, amit az Egészségügyi Világszervezet is ajánlott.

Folyamatosan támadta az ellenzék Müller Cecíliát

A 2004-ben az MSZP plakátarcaként feltűnő Bangóné Borbély Ildikó, aki akkor épp a kórházak állami tulajdonban maradása ellen kampányolt, most tavasszal a parlamentben még azt sem tudta felidézni, hogy kis is valójában Müller Cecília. A szocialisták elnökségi tagja néhány héttel később viszont már egy tatabányai egészségügyi dolgozó halálát kérte számon az országos tisztifőorvoson.

A DK-sok szóvivőjükön keresztül üzenték Müller Cecíliának, hogy „a csernobili színvonalú cinikus hazudozást inkább hagyja meg a kommunista diktatúráknak”. De más képviselőjük sem maradt ki a rágalmazásból.

Tisztelt tiszti főorvos nő, én szeretném figyelmeztetni, hogy ön egy olyan útra lépett, amikor szemmel láthatóan próbálja kiszolgálni a politikát” – fogalmazott Varga Zoltán.

Varga Zoltánt Menczer Tamás a Külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára utasította rendre a Népjóléti Bizottságban.

„Hogyha egy napig csinálná azt, amit a főorvos asszony hónapok óta, végelgyengülésben, térdén járva könyörögne irgalomért. Egy nap után! És ön próbálja etikáról, meg szakmáról kioktatni? Ez még egy gyurcsányistától is felháborító!” – fogalmazott Menczer Tamás.

Megerősített jogköröket kap a tiszti főorvos

Karácsony Gergely – aki Müller Cecíliával ellentétben egyszer sem járt a fertőzés ideje alatt a Pesti úti idősotthonban – az online térben támadta a főorvost. Szerinte a tiszti főorvosnak a járvány ellen kellene küzdenie szakmai alapon, és nem a fővárosi önkormányzat ellen politikai alapon.

Csakhogy a főpolgármester felügyelete alá tartozó Pesti úti idősotthonban – miközben az ápoltak teljes elhanyagolásának jelei mutatkoznak – eddig már 45 lakó meghalt és 310 megfertőződött a koronavírustól.

Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli szokásos rádióinterjújában bár nem nevesítette Müller Cecíliát, de azt mondta: a rendkívüli jogrend megszűnésével továbbra is fenntartják a járványügyi készültséget. Folytatódik az operatív törzs működése, fennmarad a kórházak járványügyi irányítási rendszere, a tiszti főorvos pedig megerősített jogköröket kap.

A címlapfotó illusztráció.