×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

MÉG TÖBB HÍR

blogok
Huszárvágás - Máthé Áron blogja
A varsói felkelés és a magyarok
1944. augusztus 1-én tört ki a varsói felkelés. A nácik józan ésszel nehezen felfogható megtorlást alkalmaztak, a nyugatiak képmutatóan kapkodtak és siránkoztak, Sztálin pedig nyugodtan megtömte a pipáját. De mit csináltak a magyarok?
Máthé Áron
Architextúra - Szende András blogja
Ablakok a Balkánra
Budapest utcáit nyitott szemmel járva feltűnhet a homlokzatokat egyre jobban uraló összevisszaság, amit elsősorban a szabályozatlanul zajló ablakcserék okoznak. Mi ennek az oka? És mi lehet a megoldás?
blog
Alaptörvény blog
Alkotmányosan is alátámasztottak a gyermekvédelmi népszavazás kérdései
Egy népszavazás során a nemzet választóképes tagjai állást foglalhatnak egy adott kérdésben, és amennyiben ezt érvényesen és eredményesen teszik, úgy a döntésük köti az Országgyűlést. Ez jelenti a nép közvetlen hatalomgyakorlását.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Még brummog
Összeesküvések pedig nem léteznek, csupán összecsiszolt érdekegyeztetések.
Galló Béla
Családban marad!
Gyerekbalesetek - nyáron lazulnak a szabályok, lanyhul a figyelem
Gyerekbalesetek - nyáron lazulnak a szabályok, lanyhul a figyelem
Kassai Etelka
Élő Bolygó Blog
Szúnyog-szigeti beszélgetés a Balatonról I. - #20 Kék Bolygó - Áder János podcastja
Környezetről, vízről klímáról. Áder János és vendége beszélget a fenntartható fejlődés, klímaváltozás, vízválság aktuális kérdéseiről.
Atlasz - Fáy Gergely blogja
Magyarország a V4-ek következő soros elnöke: merre tovább Visegrád?
A mai napon Katowiczeben Orbán Viktor magyar miniszterelnök átvette Mateusz Morawiecki Lengyelország minisztertanácsának elnökétől a Visegrádi Együttműködés soros elnökségét. A magyar elnökség egy olyan időszakban veszi kezdetét amikor a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk utáni helyreállítás talán legizgalmasabb időszaka következik, pont ezért a magyar miniszterelnök is ezt jelölte meg kiemelt célként: a visegrádi országok gazdaságának újraindítását. Habár a négy ország gazdasági mutatói így is jobbak az unió nyugati országainak számainál, mégis nem csak ez a kérdés, hanem számtalan más kihívás is jelen lesz a négyesfogat következő fél évének életében: a lengyel kormány jelenleg is rendkívül instabil helyzetben van parlamenti többségét tekintve, míg Magyarországon egy év sincs hátra a következő választásig.
Fáy Gergely
Bende Balázs
Bécs és a belügyi biztos
A menedékkérők az európai értékek felé fordulnak, be akarják ezeket fogadni, és nekünk meg kell őket tisztelni ezzel. Egy éve hangzott el ez a mondat az Európai parlament LIBE bizottsága előtt, de szinte kitörölhetetlenül megmaradt minden egyes szava. Ylva Johanson belügyi uniós biztos bírta ezt kiejteni a száján. És akárhányszor hallok az illegális migránsok által elkövetett rémtettekről, újra és újra eszembe jut.
Bende Balázs

Ridikül