×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

MÉG TÖBB HÍR

blogok
Huszárvágás - Máthé Áron blogja
"Mi lett volna, ha?" 1.rész
„Nemcsak azt kell vállalni, amik vagyunk, hanem amik voltunk, és amik lehettünk volna” (Sára Sándor: Földobott kő, 1968) Valamennyi történész hivatásszerűen ódzkodik a „mi lett volna, ha” gondolatkísérletektől. Mégis, egy-egy jelenség horderejének felmérésekor szükségszerű, hogy valamivel összehasonlítható legyen. Ha István nem tudja legyőzni Koppányt; Corteznek nem sikerül Tenochtitlán bevétele; ha a Mária Terézia nem úgy nevelteti Mária Antoinette-et, ahogy; ha Coco Chanell nem kokettál a németekkel; és így tovább.
Máthé Áron
Architextúra - Szende András blogja
Beton helyett barokk: Frankfurt új óvárosa
Az egykori épületek újjáépítésére, vagyis a rekonstrukcióra gyakran úgy tekintünk, mint egy provinciális kelet-európai jelenségre, aminek segítségével a történelem vesztes oldalára került népek "sosem volt dicsőséget hazudnak maguknak". Ez természetesen nem igaz, ahogy számos nyugat-európai példa is bizonyítja. Az utóbbi évek legnagyobb, egész városnegyedre kiterjedő ilyen beruházása Frankfurtban történt.
Szende András
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
A nómenklatúra rizikója
Nincsen éles kés az ellenzék fiókjában, elővették hát a legkevésbé tompát. Elfogadták vezérüknek Gyurcsányt (el is fogadtatták velük, merthogy a késeket azért külföldről is köszörülik), de ez se volt nehezebb, mint a „progresszív” zsidózókkal parolázni a Spinoza házban. A cél szentesíti az antiszemitát, ehhez képest miért ne szentesítené Gyurcsányt?
Galló Béla
Családban marad!
„Amiben egy szülő sokat segíthet, ha fejleszti a gyermek koncentrációképességét.” – beszélgetés Schmidt Andrea oktatásszervezővel az idei év 9. évfolyamába jelentkezők felvételijéről.
„Amiben egy szülő sokat segíthet, ha fejleszti a gyermek koncentrációképességét.” – beszélgetés Schmidt Andrea oktatásszervezővel az idei év 9. évfolyamába jelentkezők felvételijéről.
Király Nóra
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Kanyarban előzni
Már megint mi jártunk jól! Persze nem véletlenül, ehhez kell a magyar kormány járványkezelésének három jó döntése is.
Kiszelly Zoltán
Bende Balázs
Összeesküvésgyakorlat
Donald Trumpnak igaza volt. Valóban létrejött egy összeesküvés ellene az Egyesült Államokban. Erről a neves Time magazin írt nemrég. Ez a lap nehezen lenne vádolható Trump-pártisággal, vagy republikánus nézetek terjesztésével. Mégis ez a magazin írta meg a történetét az Amerikai Egyesült Államok talán legundorítóbb és egyik legnagyobb szabású összeesküvésének, amelynek célja a lap szerint az volt, hogy megmentsék a 2020-as elnökválasztást.
blog
Alaptörvény blog
Miért nem kell vagyonnyilatkozatot tennie sem Věra Jourovának sem a többi uniós biztosnak?
Az NGO-k is kicsúsztak a pénzügyi felügyelet alól. Az EU-s közpénzek átláthatatlan transzparenciája Brüsszelben?
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Élő Bolygó Blog
Kék Bolygó - Áder János podcastja
Környezetről, vízről klímáról. Áder János és vendége beszélget a fenntartható fejlődés, klímaváltozás, vízválság aktuális kérdéseiről.