Árpád
Friss
Halálos baleset történt az M1-es autópályán // Szamurájkarddal támadt ismerősére egy pápai férfi // Lezárják az M70-es autóút egy szakaszát // Pokolgépek robbantak és tűzharc bontakozott ki a legnagyobb amerikai légitámaszpontnál Afganisztánban // Torlódik a forgalom a 11-es főúton Budapest felé // Tíz áldozata van a mogadishui hotel elleni terrortámadásnak //

MÉG TÖBB HÍR

Budapesten koncertezett a Deep Purple

blogok
Élő Bolygó Blog
A vártnál gyorsabb ütemben olvad a jég Grönlandon
Az 1990-es évekhez képest hétszer gyorsabban olvad a jég Grönlandon, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) „legborúlátóbb” klímaforgatókönyvét követve.
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Látszólag fényes
Brit, francia, német, orosz vektorok – a modern Európa hatalmi eredője mindig ezekből állt össze, szép, régies kifejezéssel ezt hívták "európai súlyegyennek".
Galló Béla
Látószög - Schmidt Mária blogja
Budapest hegei
Ez egy háromszerzős könyv Budapest máig be nem gyógyult sebeiről. Szövegét Békés Márton, fényképanyagát Gyarmati István, grafikai tervezését Takács Tamás Péter alkotta meg.
Gerő András
Alaptörvény blog
A CDU elnöke Német Biztonsági Tanácsot hozna létre - a migráció egyre súlyosabb kérdés Németországban
Migráció és biztonság újra és újra föllobbanó viták jellemzik a német belpolitikát határvédelméről és a belső stabilitásról. E téren újabban a Zöldek belülről is kapnak kritikát.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Élő Bolygó Blog
Kriptokárokkal sújtja a környezetet a bitcoin
Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Monero – a digitális alapú „kriptovaluták” nevét egyre gyakrabban hallani, elterjedésük azonban rendkívül káros lehet az egészségre és a környezetre.
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Veszélyes szavak
Beszédet mondott a minap Angela Merkel – a Bundesmutti – a német parlamentben.
Maczkó Ú. Róbert
Látószög - Schmidt Mária blogja
Identitásrobbanás
Bármely lángvörös hajú, szeplős egyetemi oktató fekete-afrikai származásúnak minősítheti magát és legkomolyabban megkövetelheti, hogy kollégái annak is tekintsék. Itt tartunk. Hova tartunk?
Frank Füredi
Családban marad!
Adventi örömkereső gyakorlatok, testnek és léleknek
Próbáljunk meg fókuszálni most az igazán fontos dolgokra. Nem szabadna gyötrődnünk azon, ami kívül áll a hatókörünkön: sáfárkodjunk inkább tőlünk telhetően azzal, ami nekünk adatott.
Máthé Zsuzsa