logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megsebesített több embert egy késes támadó a párizsi vasúti pályaudvaron

Könnyebben megsebesített több embert egy késes támadó szerdán reggel a párizsi Gare du Nord vasúti pályaudvaron, a rendőrség közlése szerint az illetőt már ártalmatlanná tették, később megerősítette ezt a belügyminiszter.

Az eset háromnegyed hétkor történt a nagyon forgalmas belföldi és nemzetközi pályaudvaron. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi volt a támadó férfi indítéka.

Az első közlések szerint saját késével tették ártalmatlanná, de később hozzátették, hogy lőfegyverrel többször eltalálta őt egy szolgálaton kívüli rendőr, így a támadó súlyosan megsebesült, kórházba kellett szállítani. Szintén későbbi közlés szerint az egyik megtámadott sebesülése is súlyosabb az először könnyűnek minősítettnél.

A helyszín környékét egy időre lezárta a rendőrség, de a vonatforgalom zavartalan maradt. A BFM tévé értesülése szerint a támadó hat embert sebesített meg.

Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren köszönetet mondott a rendfenntartóknak „gyors és bátor” intézkedésükért.

Darmain később közölte, hogy a támadó fegyvere nem kés volt, hanem egy valószínűleg házilag készített fegyver. Hozzátette, hogy a nyomozás eddigi eredménye alapján a támadó tette közben nem mondott semmit, és egyelőre nem találtak arra utaló jelet, hogy követne bármilyen szélsőséges ideológiát.

A legsúlyosabb állapotú áldozatot 15 késszúrás érte a francia média értesülései szerint, a férfira az elkövető az állomás előtt vetette rá magát. A támadó ezután ment be az állomás épületébe, ahol további civilekre, valamint egy határőrre támadt, utóbbit csak könnyebben tudta megsebesíteni, mert megvédte őt golyóálló mellénye. Más nem sebesült meg a támadásban.

Kiemelt képünk: Rendőrök a párizsi Északi pályaudvar, a Gare du Nord előtt 2023. január 11-én, miután egy férfi késsel több embert, sajtóértesülés szerint hatot megsebesített a pályaudvaron.  (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

 

Ajánljuk még