Időjárás

Jön a tartós kánikula! – térképen mutatjuk a várható időjárást

Caligula római császár kertjére bukkanhattak a Vatikán közelében

| Szerző: hirado.hu
Lehetséges, hogy Caligula római császár kertjét fedezték fel a Vatikán közelében. A kert maradványait a Via della Conciliazione sugárút építése közben fedezték fel Rómában.

Caligula római császár kertjét találhatták meg a Vatikán közelében – közölte az olasz kulturális minisztérium.

A szakemberek az Angyalvár és a Szent Péter-bazilika között húzódó Via della Conciliazione sugárút sétálóutcáján dolgoztak, amikor megtalálták a romokat.

Az ókorban a terület a Tiberisre néző, tekintélyt parancsoló császári rezidenciának adott otthont, látványos oszlopcsarnokokkal, sétányokkal és kertekkel.

A föld alatt feltártak egy mészkőfalat, egy oszlopcsarnok maradványait, továbbá egy kert alapjait.

Az ásatások során találtak egy ólom vízvezetékcsövet, amelyre feltehetően a kert tulajdonosának a nevét vésték fel. A szövegtöredék Caligulára utal, aki 37-től 41-ig uralkodott a Római Birodalomban.

Az építési projekt a Vatikán 2025-ös jubileumi évének része, amely várhatóan 32 millió zarándokot vonz majd Rómába. Az előkészületek során több építkezést is elindítottak a területen, hogy minden elkészüljön a szentévre.

A kiemelt kép illusztráció. A képen: A pápai nyári rezidencia kertje a Rómától délre fekvő Castel Gandolfóban, 2013. február 27-én. (Fotó: MTI/EPA/Alessandro di Meo)

Forrás: New York Post

Ajánljuk még