Rendkívüli

Megkéselték az AfD egyik képviselőjelöltjét

NIÜ: Tanácsadási és mentorálási szolgáltatáscsomagokra pályázhatnak az innovatív vállalkozások

Csoportos vagy személyes tanácsadásra és mentorálásra pályázhatnak projektfejlesztési, finanszírozási, üzletfejlesztési, szellemi tulajdonvédelmi kérdésekben a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) júniusban induló Impulse programjának keretében a magas piaci potenciállal bíró innovatív vállalkozások termékeik és szolgáltatásaik piaci hasznosításához. A pályázók bruttó 5, illetve 7,5 millió forint értékű, innovációt támogató szolgáltatáscsomagot nyerhetnek – jelentette be szerdai közleményében az ügynökség.

Az Impulse program keretösszege 175 millió forint.

A pályázati felhívással nem közvetlen pénzforrást biztosít az ügynökség, hanem szolgáltatások igénybevételére pályázhatnak az érdeklődők. A szolgáltatások önrész nélkül vehetők igénybe a keretösszeg kimerüléséig – tájékoztatott a NIÜ.

A közlemény idézi Bódis Lászlót, a NIÜ vezérigazgatóját, aki kijelentette: ahogy a Nemzeti Innovációs Ügynökségnek, úgy az Impulse programnak is kitűzött célja, hogy ne vesszen el egyetlen magas innováció-tartalommal és piaci potenciállal bíró magyar találmány, innováció sem.

A csomagok mentorálást, projektfejlesztést, projektmenedzsmentet, projekt-minőségbiztosítást, innovációs és üzletfejlesztési tanácsadást, valamint szellemitulajdon-védelemmel, finanszírozással és kockázatitőke-bevonással, technológia és innovációs ökoszisztéma ismeretekkel kapcsolatos személyes tanácsadást és workshopot tartalmaznak – ismertették.

A program a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával valósul meg, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett 2021-1.1.2-AKH Pályázati Felhívás „C” alprogramja keretében.

További információ a pályázatról: https://niu.hu/project/impulse-program oldalon érhető el.

Ajánljuk még