Aktuális

Meryl Streep különdíjat kapott, megkezdődött a 77. Cannes-i Filmfesztivál

Rejtélyes anomáliát fedeztek fel a gízai piramis alatt

| Szerző: hirado.hu
Egy földradar mutatta ki azt az L alakú építményt, amely egy titokzatos föld alatti sírkamrához vezethet.

Régészek egy rejtélyes föld alatti „anomáliát” fedeztek fel egy ókori egyiptomi temető helyén, az ikonikus gízai piramisegyüttes közelében. A föld alatti felfedezést földradarral mutatták ki, mely lehetővé teszi a régészek számára, hogy felderítsék a felszín alatt fekvő lehetséges struktúrákat.

Az Egyiptomi Nemzeti Csillagászati és Geofizikai Kutatóintézet szakértői eddig nagyrészt a gízai nyugati temetőre összpontosítottak, amely az ókori egyiptomi királyi családok és magas rangú tisztek fontos temetkezési helye volt, azonban van egy sík, üres terület – föld feletti építmények nélkül –, ahol eddig nem végeztek ásatásokat. Ezt a területet tárta fel a csapat a felméréseivel.

Kapcsolódó tartalom

Itt találták meg azt a jelentős felszín alatti „anomáliát, amely véleményük szerint egy mélyebb építményhez kapcsolódó sekély szerkezet kombinációjának felel meg. Az építmény, amely legfeljebb két méter mélységben fekszik, L alakú és körülbelül 10×15 méter lehet. A tanulmány szerint ez lehet a bejárata egy mélyebb szerkezetnek.

„Úgy tűnik, hogy homokkal töltötték fel, ami azt jelenti, hogy a megépítése után visszatöltötték” – olvasható az Archaeological Prospection című folyóiratban megjelent tanulmányban.

Bár nem világos, hogy ezen a helyen pontosan mi található a felszín alatt, az anomália egy mészkőből épített, sírhoz kapcsolódó szerkezetnek felelhet meg.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még