Aktuális

Kisorsolták a fővárosi listák sorrendjét

Innovációs napokat tartanak a Pécsi Tudományegyetemen

Idén is megtartják a Pécsi Tudományegyetem hagyományos kutatás-fejlesztési rendezvényét. A május 14-én és 15-én zajló Innovációs Napok középpontjában a mesterséges intelligencia, valamint a tudományos és üzleti kapcsolatok fejlesztése áll majd – közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Deutsche Telekom IT Solutionsszel közösen szervezett esemény első napján a mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos kutatásokkal, innovációkkal és üzleti-technológiai megoldásokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Arra keresik a választ, hogy miként lehet felkészülni és reagálni az MI előidézte változásokra, miként aknázhatók ki az MI képességei, és milyen hatásainak kell kiemelt figyelmet szentelni.

Számos gyakorlati példa segítségével világítanak rá az első nap szakértői a téma jogi, technológiai, telekommunikációs és társadalmi aspektusaira – sőt, az érdeklődők ki is próbálhatják tudásukat a gépi tanulás területén egy mini workshop keretén belül, amelyre a második napon, 15-én kerül sor.

A második napon a természettudományos kutatási eredmények kapcsán az ultraprecíziós megmunkálásról és a mikotoxinok élelmiszeripari vonatkozásairól esik szó, tovább a gyógyszertudományi képzések aktuális kérdéseit vitatják meg érintett kutatók, vezetők és szakemberek.

Az eseményt több kísérőrendezvény is színesíti, így az érdeklődők vállalkozásfejlesztésről és a termékek piacosításáról, a vállalkozások digitalizációs lehetőségeiről, az adatvagyon hasznosításáról és annak jogi kereteiről is értesülhetnek.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a pteinnovacio2024.ticketninja.io weboldalon lehet megtenni – olvasható a közleményben.

Kiemelt kép: A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának (PTE-ÁOK) 12 ezer négyzetméteres új oktatási és kutatási épülete az avatás napján, 2021. szeptember 5-én. (Fotó: MTI/Varga György)

Ajánljuk még