Baleset

Baleset miatt lezárták az M1-est Budapest felé

Nagyot dobott a Xiaomi az első elektromos autójával

A Xiaomi mintegy 7,6 milliárd dollárral növelte piaci tőkeértékét a keddi tőzsdei kereskedésben, részvényára 2022 januárja óta a legmagasabb szintre emelkedett azután, hogy csütörtökön piacra dobta első autóját.

A mobiltelefonjairól és más okoseszközeiről ismert kínai cég részvényára mintegy 16 százalékkal nőtt kedden a hongkongi tőzsdén.

A Xiaomi SU7 elektromos sportautó csütörtökön került piacra, de a tőzsde azóta zárva volt.

Az SU7 – a Speed Ultra 7 rövidítése – alapmodelljét kevesebb mint 30 ezer dollárért (11 millió forint) kínálják Kínában, ami olcsóbb, mint a Tesla Model 3.

A Xiaomi szerint a vásárlóknak 4–7 hónapot kell várniuk megrendelt autóikra, ami az erős érdeklődés jele. A vállalat pénteken azt közölte, hogy az értékesítés első 24 órájában 88 898 előrendelés érkezett az autóra, amely kívülről hasonlít a Porsche Taycan 4S modellre.

A Xiaomi elismerte, hogy eleinte veszteséges lesz a SU7 gyártása, egyes elemzők szerint a cég akár 10 ezer dollárt is veszíthet autónként az idén.

Kiemelt kép: Xiaomi SU7 elektromos autók az Etrong Nemzetközi Kiállítási és Kongresszusi Központban, Pekingben, 2024. március 28-án. A Xiaomi ezen a napon mutatta be első, SU7 nevű elektromos autóját (Fotó: EPA/Vu Hao)

Ajánljuk még