Megrázó

Videón a hátborzongató pillanat: meccs közben ért villámcsapás egy focistát

Megdöbbentő dolgot fedeztek fel az 1700 éves tojás belsejében

| Szerző: hirado.hu
Folyadékot találtak egy 1700 éves római tojásban. A leletet az Egyesült Királyságban találták meg, a tudósok mikroszkenneléssel megállapították, hogy a tojás még tartalmazza a tojássárgáját és a tojásfehérjét is, ami egyedülálló lelet.

Kapcsolódó tartalom

Tudósok megállapították, hogy egy 1700 éves még ép római tojás folyadékot tartalmaz, ami feltehetően a tojásfehérje és a tojássárgája.

A tyúktojást egy 2007 és 2016 között végzett ásatás során fedezték fel a Buckinghamshire-i Aylesburyben. A feltárás során a régészek három másik tojást is találtak, de azok a kiemeléskor megsérültek és összetörtek. A régészek egy vízzel teli gödör alján bukkantak rá a négy tojásra. A mély aknáról úgy vélik, hogy egyfajta kori kívánságkútként használhatták.

A szakemberek mikroszkenneléssel megállapították, hogy a tojás még tartalmazza a tojássárgáját és a tojásfehérjét, ami azt jelenti, hogy ez az egyetlen ép tojás a korszakból.

„Teljesen el voltunk ájulva, amikor megláttuk, hogy még benne van a tojásban a tartalma, mivel arra számítottunk, hogy az már kioldódott” – mondta Edward Biddulph, az Oxford Archaeology vezető projektmenedzsere, az ásatás felügyelője.

A szakértők jelenleg arra próbálnak megoldást találni, hogy megbontsák a vékony héjat úgy, hogy a tojás tartalma ne sérüljön.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: Independent

Ajánljuk még