Aktuális

Orbán Viktor a szerb miniszterelnökkel tárgyalt Brüsszelben

Éjszakába nyúló bankettel zárul a Nobel-díj-átadó ünnepség Stockholmban

Stockholmban már a városházán zajlik a Nobel-díjátadási rendezvények utolsó programja, a bankett.

Az ünnepélyes ceremónia után a hangversenyteremből a résztvevők átvonultak egy másik ikonikus épületbe, a fényárban úszó városházára, ahol hagyományosan minden évben megrendezik a díjátadó ünnepséget követően a bankettet.

Kapcsolódó tartalom

A díszvacsorán terítékre kerülő ételek egy Michelin-csillagos svéd séf irányításával készültek, akinek a munkáját egy kiváló svéd cukrász is segítette. A háromfogásos díszvacsora első fogását éppen akkor tálalták fel, mikor Pál-Pál Előd, a köztelevízió helyszíni tudósítója beszámolt az idei Nobel-díj-átadó ünnepség záró eseményéről, a bankettről, melyen két magyar tudós is jelen van Karikó Katalin és Krausz Ferenc személyében.

Kiemelt kép: Karikó Katalin biokémikus a városházán tartott díszvacsorán, miután átvette az orvosi-élettani Nobel-díjat XVI. Károly Gusztáv svéd királytól a 2023-as Nobel-díjak átadási ünnepségén a stockholmi hangversenyteremben 2023. december 10-én. Balról Szilvia svéd királyné (b2). A magyar kutató az amerikai Drew Weissmannal megosztva az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseiért kapta meg a díjat (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még