Aktuális

Ikerbabakocsit tolt át a zebrán egy anyuka a XVIII. kerületben, amikor egy buszt előző autós elütötte

„Érzelemtorta” készül a Deltában

A műsorból kiderül, miként lehet érzelmeinkből és azok árnyalataiból „tortát” készíteni, és ez hogyan képes javítani társas kapcsolatainkat.

A tudományos-ismeretterjesztő műsor adásai egy-egy kulcsfogalomra épülnek, a szombati rész a hatásokról szól. Fejős Ádám, a közmédia meteorológusa szakértő vendégekkel a fizikai és érzelmi létünket meghatározó kérdésekre keresi a választ szórakoztató jelenetekkel színesítve.

Szűts Zoltán médiakutató rávilágít, milyen hatások érnek minket a reklámokon és az interneten keresztül, és beavatja a nézőket, hogy a „figyelemkufár” média miként befolyásol abban, mit veszünk, eszünk, vagy éppen nézünk.

Csanád Máté fizikus elmagyarázza Newton III., a hatás-ellenhatás törvényének hátterét, miközben elárulja, mivel foglalkozott az újkori történelem egyik kiemelkedő tudósa, Sir Isaac Newton angol fizikus, matematikus, csillagász, filozófus és alkimista „home office”-ban a pestis járvány idején.

A Delta nézői Polányi Viktória pszichológustól megtudhatják, hogyan igazodjanak el lelki világukban „érzelemtorta” készítésével, azaz különböző típusú érzelmeik megismerésével, valamint azt is, milyen hatással lehetnek másokra, ha „felültek egy érzelmi hullámvasútra”, és hogyan tudnak leszállni róla az indulataik kordában tartásával.

A műsorvezető pedig megmutatja, a tömegre gyakorolt hatását, és súlyemelőként nekirugaszkodik egy 300 kilogrammos súlyzónak.

Delta – szombatonként 16:30-kor a Dunán.

Ajánljuk még