Aktuális

Szófiából jelentjük: óriási a rendőri készültség, a magyar drukkerek szurkolásra, a bolgárok tüntetésre készülnek

Meghirdették a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

A 2023. évi legjelentősebb innovációs teljesítmények elismerésére a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) csütörtökön meghirdette a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot – jelentette be Pakucs János a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke.

A pályázat meghirdetésének bejelentésén Csák János kulturális és innovációs miniszter elmondta, dinamikus léptékváltásra van szükség Magyarországon az innovációban.

Hozzátette,

a Neumann János Programban megforgalmazott cél, hogy Magyarország 2030-ra a legjobb 25, 2040-re pedig a világ legjobb 10 innovátor országa közé tartozzon.

A miniszter kiemelte, a cégek tevékenységében, működésében az innovációnak természetes részként kellene jelen lennie. A Neumann János Programban törekednek arra, hogy elősegítsék az egyetemek, a vállalatok, kutatóintézetek együttműködését.

Ehhez az állam infrastruktúrával, támogatással, szabályozással tud hozzájárulni – mondta Csák János.

Kapcsolódó tartalom

Pakucs János ismertette, hogy a pályázatra Magyarországon bejegyzett vállalkozások, szervezetek jelentkezhetnek, amelyek 2023-ban kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítményt értek el környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontok figyelembe vételével.

A MISZ tiszteletbeli elnöke elmondta, az idén 32. alkalommal meghirdetett Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot a Magyar Innovációs Szövetség a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium (AM), az Energiaügyi Minisztérium (EM), a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) támogatásával valósítja meg.

A jelentkezéseket 2024. február 5-éig lehet beadni. A nagydíj mellett nyolc kategóriában díjazzák a jelentős innovációs teljesítményeket

– tette hozzá.

A rendezvény panelbeszélgetésén Bódis László innovációért felelős helyettes államtitkár, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója az ügynökség feladatának nevezte, hogy katalizátor szerepet töltsön be az innovációs ökoszisztémában, segítse az együttműködést.

Kiemelt képünk: Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke beszédet mond a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot ismertető sajtótájékoztatón a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban 2023. november 16-án. (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Ajánljuk még