Aktuális

Szijjártó: Hat újabb magyar állampolgár jutott ki a Gázai övezetből

Újabb bejelentést tettek a titokzatos „földön kívüli” múmiákról

| Szerző: hirado.hu
Újabb ülést tartott kedden a hat éve Peruban talált földön kívülinek tűnő lényekről a mexikói kongresszus. Az ülés keretében ismét meghallgatták a magukat ufológusoknak valló kutatókat, akik szeptemberben a múmiákat valódinak nyilvánították. A kutatók szerint a kongresszusnak bemutatott fotók és röntgenfelvételek bizonyíthatják, hogy a testek nem emberi életformákhoz tartoznak, a feltételezéseket kétséget kizáróan azonban továbbra sem sikerült bizonyítani.

Jaime Maussan mexikói újságíró és magát ufológusnak valló férfi – aki a múmiákat szeptemberben bemutatta a mexikói parlamentben – állítása szerint a kongresszusnak bemutatott fotók és röntgenfelvételek valódiak. A felvételeken jól látható, hogy az egyik testben tojások voltak, továbbá mindkét múmiában ritka fémekből, például ozmiumból készült implantátumokat találtak.

A férfi továbbra is kitart saját és társai állítása mellett, miszerint a mumifikálódott testek DNS-ének közel egyharmada ismeretlen, nem részei a földi evolúciónak.

Roger Zuniga, a perui Ica városának egyetemi antropológusa az ülésen elmondta, a testek tanulmányozása során emberi beavatkozásra utaló jeleket nem talált, ami a testek valódiságára utalhat. Zuniga ugyanakkor bemutatott az egyetem tizenegy kutatója által aláírt levelet, amelyben a szakemberek egyhangúlag kijelentik: az antropológiai vizsgálatok eredményei ellenére továbbra sem állítják a testek földön kívüli eredetét.

Kapcsolódó tartalom

Az ülésen egy argentin sebész, Celestino Adolfo Piotto is felszólalt, aki úgy vélte, az eddig elvégzett vizsgálatok eredményei alapján akár arra is lehet következtetni, hogy a múmiák mai emberi lények továbbfejlődött változata is lehetnek.

Maussan és társainak állításait kétséget kizáróan azonban továbbra sem sikerült bizonyítani, és a férfi több korábbi felfedezését is cáfolták. A férfi az elmúlt években többször került a sajtó kereszttüzébe idegen felfedezésekről szóló állításaival.

Kapcsolódó tartalom

A kistestű múmiák 2017-ben a perui Cuscóból kerültek elő, mindkét kezükön három ujj található, a fejük pedig hosszúkás. A testeket szeptemberben leplezték le Mexikóvárosban.

Forrás: Daily Mail

Kiemelt kép forrása: TikTok

Ajánljuk még