Rendkívüli

Vége a túszdrámának a hamburgi reptéren

A forradalmi ötletnek köszönhetően a háziasszonyok rémálma sem válik valóra

| Szerző: hirado.hu
A Matic egy teljesen önműködő robotporszívó, amely tervezői szerint anélkül tisztítja meg a padlót, hogy beleakadna a kábelekbe vagy játékokba, és anélkül, hogy felküldené a lakás térképét a felhőbe.

Az új robotporszívó másképp közelíti meg a padlótisztítást. A két egykori Google mérnök úgy tervezte, hogy ugyanúgy mozogjon az otthonokban, ahogyan az emberek többsége, és a tárgyakat vizuálisan dolgozza fel, ne pedig térben. Öt RGB-kamerát, ütközőket és lézer technológiát használ a navigáláshoz – közölte a The Verge.

A térképezés az eszköz saját szoftverével történik, amelynek működéséhez nincs szükség internetkapcsolatra. Az porszívóhoz az év elején csak előfizetéssel lehetett hozzájutni, de mostanra már meg lehet vásárolni.

Az eszköz egyik legfontosabb újítása, hogy egy háromdimenziós, utcaképszerű térképet hoz létre a lakásról, amely lehetővé teszi, hogy ugyanúgy manőverezzen, mint ahogyan egy önvezető autó a Google Térkép által feltérképezett városban.

Ahelyett, hogy a széklábaknak ütközne, a padlón hagyott rendetlenséget kikerülve siklik, miközben nem csak a szilárd anyagokat, de a folyadékot is felszippantja.

Kapcsolódó tartalom

A porszívó hangszóróval és mikrofonokkal is fel van szerelve, így képes alapvető parancsok teljesítésére, és emellett nagyon csendes is.

A két leglényegesebb újítása viszont megolja a háziasszonyok legégetőbb problémáját: nem akad el a kábelekben és a gyerekek földön hagyott játékaiban.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: GettyImages)

Ajánljuk még