Időjárás

Zivatarok áztatják ma az országot, több vármegyére riasztást adtak ki

Két újabb ember maradványaira bukkantak a régészek Pompejiben

Két újabb ember maradványaira találtak a régészek Pompejiben, vélhetően a Vezúv kitöréskor történt földrengés áldozatai lehettek – jelentette be kedden az ásatásokat vezető Gabriel Zuchtriegel.

Kapcsolódó tartalom

A régész hozzátette,

a maradványokat a Szerelmesek háza nevű területen végzett feltárásokon találták meg egy fal alatt, amely minden bizonnyal a földrengéskor temette maga alá a két embert.

Elmondta, hogy a feltárásoknál használt korszerű technika segítségével a régészek már részletesebb képet alkothatnak az i. sz. 79-ben történt tragédiáról, amely alig két nap leforgása alatt a teljes várost elpusztította.

Pompeji 20 ezer lakójának jelentős része meghalt, amikor a várost maga alá temette a láva, sár és por. Csak a 18. században fedezték fel az elfeledett város nyomait, benne számos nagyon jó állapotban fennmaradt holttesttel, amelyek még abban a pozícióban feküdtek a rétegek alatt, ahogyan egykor az életükért küzdöttek.

Pompeji ma a legjobb állapotban fennmaradt antik romváros, az UNESCO világörökségének része, Olaszország egyik legkedveltebb látványossága.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még