Aktuális

Fradi-vonat-botrány: Szijjártó Péter is reagált

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Pisai ferde torony méretű aszteroida csapódhat a Földbe

| Szerző: hirado.hu
A NASA felfedezett egy aszteroidát, a 2023 DW névre keresztelt objektum akkora, mint a pisai ferde torony.

Kapcsolódó tartalom

A NASA felfedezett egy aszteroidát, ami 2046. február 14-én a Földbe csapódhat.

A NASA közölte, hogy a becsapódás esélye kicsi, egy az 560-hoz, de amennyiben ez mégis megtörténik, úgy magyar idő szerint 22:44-kor csapódik a Földbe. Az előzetes vizsgálat szerint a becsapódási zóna az Indiai-óceántól kelet felé egészen Egyesült Államok keleti partvidékéig terjed, de pontosabb helyet még nem tudni.

Az ötven méter átmérőjű aszteroidát február 28-án fedezte fel az űrügynökség, azóta figyelemmel kíséri az útját.

„Új objektumok felfedezésekor többheti adatra van szükség ahhoz, hogy csökkentsük a bizonytalanságot, és pontosabban meghatározzuk a pályáját a következő évekre” – írta a NASA.

A 2023 DW pillanatnyilag a NASA kockázati listájának élén áll, a Torino-skálán jelenleg 1-es értékkel megjelölt objektum azonban azt jelenti, hogy egyelőre nincs ok aggodalomra.

A skála nulla és tíz közötti értékeket használ. Nulla esetén az esély, hogy összeütközik a Földdel elhanyagolhatóan alacsony, azaz nem jelent gyakorlati ütközési veszélyt, vagy pedig túlságosan kis méretű ahhoz, hogy képes legyen áthatolni a Föld légkörén. Tízes érték esetén az ütközés bizonyosan bekövetkezik, és a becsapódó objektum elég nagy ahhoz, hogy globális katasztrófát okozzon.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Twitter.com

Forrás: Daily Mail

Ajánljuk még