Rendkívüli

Európába küldte a végítélet-repülőgépet az Egyesült Államok

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Négy aszteroida közelít a Föld felé, az egyik futballstadion méretű

| Szerző: hirado.hu
Több aszteroida közelíti meg a Földet a héten. Március 3-án, pénteken négy objektum halad el a Föld mellett. A NASA az egyiket, a 2007 ED125 névre keresztelt aszteroidát potenciálisan veszélyesnek minősítette.

Kapcsolódó tartalom

A NASA szerint a felénk közelítő aszteroidák közül az egyik potenciálisan veszélyes, mivel 4,5 millió kilométeren belül kerül bolygónkhoz, és több mint 150 méter átmérőjű.

A 2007 ED125 nevű, 213 méter átmérőjű aszteroida 4 490 000 kilométerre közelíti meg a Földet pénteken.

Ugyanezen a napon három másik aszteroida is elszáguld a Föld mellett, azonban egyik sem potenciálisan veszélyes a bolygónkra nézve. A 2017 BM123 58 méter átmérőjű és 4 620 000 kilométerre közelíti meg a Földet, a 2023 DX 23 átmérőjű aszteroida kétmillió kilométerre halad el mellettünk, a 2023 DN1 nevű aszteroida 2 850 000 kilométerre közelíti meg bolygónkat.

Az utóbb felsorolt három objektum egyikét sem nyilvánította a NASA potenciálisan veszélyes aszteroidának, mivel a méretük nem elég nagy.

Mivel egy aszteroida röppályájának akár csekély változása is ütközési pályára küldheti az objektumot a Földdel, ezért a szakemberek folyamatosan figyelik az ismert aszteroidák mozgását. A NASA számításai szerint jelenleg nincs olyan ismert aszteroida, amely az elkövetkező száz évben a Földbe csapódhatna.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: Live Science

Ajánljuk még