Fontos

Kézigránátos merénylet történt Göteborgban

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megérkeztek az ukrán frontra az első „tankgyilkos” orosz robotok – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Megérkeztek az ukrán fronton harcoló orosz csapatokhoz azok a Marker harci robotok, amelyeket a német sajtó máris „Leopard-ölőként” és „gyilkos robotként” emleget. A hatkerekű orosz páncéloselhárító járművek egyik félelmetes tulajdonsága, hogy a memóriájukba táplált digitális fotók alapján képesek felismerni és kilőni az ellenséges tankokat, és akár drónokról is irányíthatók.

Megérkeztek a Marker típusú páncéloselhárító robotok első példányai az Ukrajnában harcoló orosz csapatokhoz – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség csütörtökön.

Kapcsolódó tartalom

„Megkezdjük a célképek feltöltését és a hadviselés algoritmusainak tesztelését a harci robotok egyik egységénél, vatovábbá a nagy teljesítményű páncéltörő fegyverzet telepítését” – jelentette ki Dmitrij Rogozin, az orosz állami űrkutatási vállalat, a Roszkozmosz elnöke.

„Mindenki egyetért abban, hogy a hátralévő időben, amíg az (amerikai) Abrams és a (német) Leopard harckocsik megérkeznek Ukrajnába, a Markereket a legénységgel együtt fel kell készíteni a megsemmisítésükre”

– tette hozzá Rogozin.

A Marker tankelhárító robotokat a Roszkozmosz és a magnyitogorszki Android Technology szakemberei fejlesztették ki az orosz hadsereg számára.

A német Focus Online beszámolójában megjegyzi, hogy

a Markerek képesek a memóriájukba feltöltött fotók alapján 15 kilométer sugarú körön belül beazonosítani a nyugati típusú harckocsikat, majd fegyverzetükkel hatástalanítani azokat.

Rogozin szerint a Markerek páncéltörő fegyverei az ellenséges tankok „leggyengébb részeit” célozzák és találják el.

A gyártó ismertetője szerint a harci robotokat akár drónokról is lehet távirányítani.

A „tankgyilkos robotokat” elsőként a kelet-ukrajnai Donbászban tervezik bevetni – közölte a TASZSZ.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még