Fontos

Mostantól ezen a számon hívható a háziorvosi ügyelet

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kihalt óriást támasztana fel egy amerikai vállalat

| Szerző: hirado.hu
Négy éven belül feltámasztaná az ötezer éve kihalt gyapjas mamutot egy amerikai vállalat.
Fotók: Getty

A Colossal nevű amerikai biotechnológiai vállalat 2027-re feltámasztaná az ötezer éve kihalt óriást, a gyapjas mamutot. A dallasi székhelyű cég 60 millió dolláros támogatásból valósítaná meg elképesztő terveit, a génszerkesztési munkákat pedig már két éve elkezdte.

A vállalat az Északi-sarkvidék egyes részeire szeretné újratelepíteni a legendás állatokat. Eredetileg Szibériát szemelték ki helyszínnek, az orosz–ukrán háború miatt azonban erre csekély az esély.

A vállalat szerint a mamutok újbóli megjelenése az élővilágban a klímaváltozás elleni küzdelemben is fontos mérföldkő lehet, a vándorlásukkal ugyanis elősegíthetik a Föld egészséges ökoszisztémájának fennmaradását is.

Kapcsolódó tartalom

A gyapjas mamut DNS-e 99,6 százalékban megegyezik az ázsiai elefántéval, az embriót viszont egy afrikai elefántba helyeznék, mert a mamutot ez a faj lenne képes kihordani és világra hozni.

„Sokan úgy gondolhatják, hogy ez az állat már eltűnt. A tudósaink és a laboratóriumunk szerint viszont nem. A szakembereink életképes DNS-eket gyűjtöttek össze, amelyekkel visszahozhatjuk a Földre, ezáltal pedig megafauna jöhet létre, ami átjárhatja a sarkvidéket” – állítja közleményében a cég, amely a mamut mellett az 1930-as években kihalt erszényesfarkast, valamint a dodót is visszahozná a kihalt fajok sorából.

Forrás: Popular Mechanics

A kiemelt kép: Getty /illusztráció

Ajánljuk még