Rendkívüli

Késes támadás Németországban, két ember meghalt

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kártyavárként omlottak össze a Microsoft szolgáltatásai – Magyarországon is megjelentek a hibák

| Szerző: hirado.hu
Világszerte több tízezer felhasználó számolt be arról, hogy nem tud hozzáférni a Microsoft szolgáltatásaihoz, köztük a Teams üzenetküldő alkalmazáshoz és az Outlook levelezőrendszerhez – számolt be híportálján a BBC World. A probléma szerda reggel Magyarországon is megjelent.

A weboldalak és alkalmazások nyomon követésére létrehozott Downdetector szerint az Egyesült Királyságban több mint ötezer ember jelentette, hogy az Outlook elérhetetlenné vált.

A leállás más szolgáltatásokat is érint, többek közt a Teams és az Xbox Live működésével kapcsolatban is jelentettek hibát a felhasználók. A Microsoft ezt követően Twitter-bejegyzésben jelezte, hogy vizsgálja az összeomlás okait.

A cég közleményében azt írta, hogy a fennakadást hálózati konfigurációs problémákra korlátozta, és elemzi a legjobb stratégiát ezek kezelésére anélkül, hogy további kellemetlenségek lépnének fel.

A Microsoft azt is közölte, hogy vizsgálja a felhőalapú számítástechnikai szolgáltatásával, az Azure-ral kapcsolatos csatlakozási problémát, amely a felhasználók egy részét érinti.

Kapcsolódó tartalom

A Microsoft Teams szolgáltatást világszerte több mint 280 millióan használják, elsősorban vállalatoknál és iskolákban, ahol a telefonálás, a megbeszélések és az általános szolgáltatásszervezés szempontjából kritikus jelentőségű alkalmazásnak számít.

A Downdetector szerint a világ számos más országából is jelentettek problémákat, csak Indiából és Japánból több ezer bejelentés érkezett, de Magyarországon, Kanadában és az Egyesült Államokban is több százan jelezték, hogy nem tudnak hozzáférni a Microsoft szolgáltatásaihoz.

Több száz magyar tett hibabejelentést a Microsoft szolgáltatásaival kapcsolatban a reggeli órákban (Fotó: Downdetector)

Megtalálhatták a hibát

Visszavontunk egy olyan hálózati változtatást, amely véleményünk szerint hatással lehetett (a kialakult helyzetre – a szerk). Figyeljük a szolgáltatást, ahogy a visszaváltás hatályba lép” – írta Twitter-bejegyzésében a vállalat.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: Shutterstock)

Ajánljuk még