Rendkívüli

Késes támadás Németországban, két ember meghalt

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Android 14 fut mobilján? Néhány appot blokkolhat a rendszer

| Szerző: hirado.hu
Bár a Google hivatalosan még nem jelentette be az operációs rendszer 14-es verzióját, már számtalan pletyka és szivárgás jelent meg róla. Többek között az, miszerint a rendszere blokkolni fogja az Android elavult verzióira készült alkalmazások telepítését.

Mint ismeretes, a Google Play Áruházban évek óta szabályhoz van kötve, hogy az Android-fejlesztőknek folyamatosan frissíteniük kell az alkalmazásaikat, hogy azok az Android legújabb funkcióit és biztonsági beállításait használják.

Pont ebben a hónapban lépett életbe az előírás, hogy az új Play Store alkalmazásoknak minimum Android 12-re kell készülniük.

Eddig ezek a követelmények csak a Google Play Áruházban megjelent alkalmazásokra vonatkoztak. Ha egy fejlesztő egy régebbi Android verzióra szeretne alkalmazást készíteni, megteheti: megkérve a felhasználóit, hogy manuálisan töltsék be az APK-fájlt.

Hasonlóképpen, ha egy Android-alkalmazást nem frissítettek az irányelvek változása óta, a Play Store továbbra is megengedi az alkalmazást azoknak, akik már egyszer telepítették.

Most azonban úgy tűnik, szigorítottak az Android 14 API követelményein, teljesen blokkolva az elavult alkalmazások telepítését. Ez megakadályozhatja majd, hogy a felhasználók bizonyos APK-fájlokat különböző oldalakról töltsenek le.

Kezdetben az Android 14 csak a nagyon régi Android-verziókra készült alkalmazásokat fogja blokkolni, idővel azonban a cél az, hogy a küszöbértéket az Android 6.0 (Marshmallow) verzióra emeljék.

Mindennek célja, hogy javítsák a biztonságot és az adatvédelmet, mivel a rosszindulatú programok rendszerint régebbi rendszerekre készülnek.

A Google ezzel kívánja megfékezni a rosszindulatú alkalmazások terjedését az Androidon. Ennek ellenére lehetséges, hogy régebbi appokat egyre nehezebb lesz telepíteni a telefonra.

Forrás: számolt be róla a Leet.hu” rel=”noopener” target=”_blank”>Leet.hu

Kapcsolódó hírek

Újabb iPhone-funkciót kaphatnak meg az androidosok
Manapság már fizikai SIM-kártya sem feltétlenül kell a szolgálgatók hálózatának használatához. A hagyományos SIM-kártyákat leváltó, teljesen digitálisan tevékenykedő eSIM egyre jobban kezd elterjedni a világban.
Tudomány+High-tech

Ajánljuk még