Fontos

Kényszersorozások Kárpátalján: embervadászatot tartanak a hadkötelesnek tűnő férfiak után az ukrán hatóságok

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Olvadnak az új, külső videokártya-tápkábelek

| Szerző: hirado.hu
Az elmúlt években nemcsak a videokártyák teljesítménye, hanem bizony a fogyasztása is jelentős megnőtt. Ennek áraként a flagship példányokon már 3 PCIe tápcsatlakozót is találhattunk, hogy kielégítsék a 350–450 wattos szörnyetegeket. Az Nvidia úgy érezte, hogy kihasználja a frissen bemutatott ATX 3.0 szabványt és egy 12/16 pines csatlakozóval érkezik a teljes RTX 40 széria.

Az RTX 3090 Ti videokártyákon már láthattunk ilyen csatlakozót, látszólag akkor nem is okozott semmilyen problémát. A szeptemberi RTX 4090 leleplezés után azonban szomorú hírek érkeztek.

Az akár 500-600 wattot is fogyasztó kártyák tulajdonosai több olyan esetről is beszámoltak, amikor ez az új csatlakozó vagy az átalakító kábel megégett, megolvadt használat közben.

Néha a videokártya is megszenvedte az esetet. Sokan a külső gyártók megoldásaitól várták a megoldást, ám úgy tűnik, hogy ott sincs minden rendben.

Forrás: Leet.hu

Az Nvidia hivatalos Reddit subredditjére került fel a fenti kép. Ezen a CableMod dedikált 12VHPWR kábele látható, nem túl biztató formában. Az Nvidia annak idején a belsős vizsgálatában az ilyen esetek okozójaként a nem megfelelő csatlakoztatást jelölte meg. A feltöltő állítása alapján erre különösen odafigyelt, direkt figyelte a „klikk” hangot is.

Az igazságot csak ő tudhatja, szerencsére a kábel nem vitte magával az itthon egymillió forintért vesztegetett RTX 4090 kártyát. Úgy tűnik, hogy a külső gyártók megoldásai sem jelentenek egyértelmű megoldást az ilyen esetekre, így kiemelten kell figyelni az elkövetkezendő hónap történéseit.

Forrás: Leet.hu

Kapcsolódó hírek

A legnagyobb gyárakkal és márkákkal dolgozik a magyar mérnökiroda
Az innováció és a modern technológiai alkalmazások már régóta elengedhetetlen részei a különböző iparágaknak. A tervezéstől a kivitelezésig számos olyan feladat van, melyet, ha korszerű technológia vált fel, akkor azzal idő és költség spórolható meg. Így pedig növelni lehet a munka hatékonyságát, amire ki mondana nemet?
Belföld
CES 2023: Retró színek és újrahasznosított anyagok hódítanak a laptopok piacán
A napokban véget ért az elektronikai ipar egyik legmeghatározó eseménye a Consumer Electronics Show (CES), Las Vegasban. A CES 2023 idén is egyedülálló eseménynek számított a PC és laptopok rajongói körében. A kiállításon bemutatkoztak a legújabb trendek és a legmodernebb eszközök. Középpontban volt az elegancia, a csúcstechnológia és a környezettudatosság is. A Furbify szakértője elmondta, mire számíthatunk idén a laptopok piacán.
Tudomány+High-tech
Bizarr és futurisztikus kütyük 2023-ban
Még okosabb telefonok mellett egy sor szokatlan technológiai innovációra kell felkészülni 2023-ban – állítja a SimpliLearn a <a href="https://leet.hu/2023/01/02/bizarr-es-futurista-kutyuket-hordhatunk-majd-2023-ban/">Leet.hu beszámolója szerint</a>. A tudományos oldal szerint az otthoni munkavégzés olyan ágazatok fejlődését fogja motiválni, mint a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás, a kiterjesztett és kevert valóság, a 3D nyomtatás, a robotika és az automatizálás, valamint az IoT, az 5G és a kiberbiztonság.
Tudomány+High-tech

Ajánljuk még