Aktuális

Brendan Fraser megkaphatja az első Oscarját – ők az idei Oscar-díj jelöltjei

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kifelé és befelé is hajlítható: forradalmi új telefon lehet az év kedvence

| Szerző: hirado.hu
A Samsung egy új kijelző prototípusával állt elő, amely új irányba terelheti összecsukható telefonjait, 360 fokban.

 

A Samsung Display, a vállalat képernyőket gyártó leányvállalata a CES 2023 elektronikai kiállításon mutatta be új kijelző és zsanérprototípusát – közölte a The Verge.

A „Flex In & Out” (kifelé, befelé hajlítható) kijelző 360 fokban képes forogni, vagyis befelé és kifelé is összehajtható – mondta a vállalat szóvivője, John Lucas. Emellett a kijelző más zsanérkialakítással érkezik, amely állítólag lényegesen kevésbé látható gyűrődést eredményez.

Ez azért van, mert a „vízcseppzsanér” lehetővé teheti, hogy a kijelző befelé hajtogatva lazább formát alakítson ki, akárcsak egy vízcsepp. Ez az új zsanér kevésbé terheli a kijelzőt.

Nem ez az első alkalom, hogy a Samsung Display bemutatott egy „Flex In & Out” prototípust, amely a minden irányba behajtható kialakítást öleli fel. 2021-ben a dél-koreai nemzetközi információs kijelzők bemutatóján (IMID) is egy „Flex In & Out” kijelző.

A megközelítés azonban más volt, és a kijelző S alakban hajtogató, több részből álló volt. A 2022 augusztusában megjelent Galaxy Z Fold 4-től kezdve a Samsung Fold termékcsaládja még mindig olyan kijelzőket használ, amelyek csak egy irányba hajtogathatók. Elképzelhető azonban, hogy az új képernyő megjelenik a közelgő Samsung Galaxy Z Fold 5-ben. A pletykák szerint a készülék kevésbé látható gyűrődéssel rendelkezhet a hasonló zsanérkialakításnak köszönhetően.

A kialakítás kijavítaná azt, amit egyesek a Galaxy Z Fold 4 és a Galaxy Z Flip 4 hibájának tartanak

– az U alakú zsanérja eredményezhet feltűnő gyűrődést. A Galaxy Z Fold 5 így jobban hasonlítana a kevésbé feltűnő gyűrődésekkel rendelkező, összecsukható okostelefonok riválisaihoz, mint például az Oppo Find N2 és a harmadik generációs Motorola Razr.

Egyelőre nem tudni, hogy a Samsung mikor dobja piacra a Z Fold 5-öt, bár arra lehet számítani, hogy a vállalat a Galaxy Z Flip 5 mellett augusztusban dobja piacra. Addig is minden szem az új Samsung Galaxy S23-sorozatra szegeződik, melyet a Samsung új eszközöket, köztük okostelefonokat, táblagépeket és hordozható eszközöket bemutató Galaxy Unpacked rendezvényén február 1-jén mutat be.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még