Fontos

Kényszersorozások Kárpátalján: embervadászatot tartanak a hadkötelesnek tűnő férfiak után az ukrán hatóságok

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bajba kerülhet a Google új operációs rendszere

| Szerző: Hirado.hu
A Google új, potenciálisan majd az Androidot is leváltó operációs rendszerét fejlesztő csapata volt az egyik, amelyet legkomolyabban érintett a cég múlt héten bejelentett óriási elbocsátási hulláma.

A Google még a múlt hét közepén jelentette be, hogy több mint 12 000 munkavállalójától fog megszabadulni eddigi legnagyobb leépítési hulláma részeként.

Az elbocsátások több mint másfél évtized óta a cégnél dolgozó munkatársakat is érintett, de a jelek szerint a vállalat nem minden részlegében váltak meg a dolgozók azonos számától.

Ugyanis míg a keresőóriás átlagosan minden 12. munkatársnak mondtak fel, a Fuchsia-t fejlesztő részlegtől majdnem minden 6. dolgozó (tehát közel az átlag duplája) kapta meg az útilaput a Google-nél. Ez hatvannál is több ember elbocsátását jelenti az új operációs rendszeren dolgozó mintegy 400 közül.

Bár a Google a Fuchsia-ról mindeddig nagyon kevés információt árult el hivatalosan, a cég a rendszerrel kapcsolatos tavalyi lépései arra engedtek következtetni, hogy valami komolyra készülhet vele kapcsolatban.

Sőt, a múlt év végén megjelent hírek is még arról szóltak, hogy a vállalat a Fuchsia fejlesztésének felpörgetését tervezi, aminek tükrében meglepő, hogy pont az ezen munkálkodó részlege lett a mostani elbocsátások által egyik legkomolyabban sújtott az összes közül.

Forrás: PC Fórum

Kapcsolódó hírek

Újabb iPhone-funkciót kaphatnak meg az androidosok
Manapság már fizikai SIM-kártya sem feltétlenül kell a szolgálgatók hálózatának használatához. A hagyományos SIM-kártyákat leváltó, teljesen digitálisan tevékenykedő eSIM egyre jobban kezd elterjedni a világban.
Tudomány+High-tech
2023-ban óriásit robbanhat a TikTok-marketing
A nehéznek ígérkező idei évben hatványozottan is fontos lesz a cégek számára, hogy több marketinglábon álljanak egyszerre. Gál Kristóf vállalkozófejlesztési szakember szerint 2023-ban a TikTok lesz a leghatékonyabb marketingeszköz, újra szexivé válnak az offline hirdetések, aki pedig az alacsony árakkal próbál versenyezni, annak komoly problémái lehetnek. Hozzátette, aki nem tudja megmondani, mitől különleges a cége, gyakorlatilag meg van pecsételve a sorsa.
Tudomány+High-tech
Gyanús internetes reklámokra hívja fel a figyelmet az NMHH
Érdemes fenntartásokkal kezelni a gyanúsan csábító, hangzatos ígéreteket tartalmazó reklámokat az interneten – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében.
Belföld

Ajánljuk még