Fontos

A néhány fokos Dunából húzták ki a rendőrök az öngyilkosságra készülő férfit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb iPhone-funkciót kaphatnak meg az androidosok

| Szerző: Hirado.hu
Manapság már fizikai SIM-kártya sem feltétlenül kell a szolgálgatók hálózatának használatához. A hagyományos SIM-kártyákat leváltó, teljesen digitálisan tevékenykedő eSIM egyre jobban kezd elterjedni a világban.

Már Magyarországon is gond nélkül elérhető a virtuális kártya. Az iPhone 14-es szériája pedig az Egyesült Államokban nem is fogad be hagyományos kártyát, nagy eséllyel ez vár majd Európára is.

Az iPhone-oknál már a 2018-ban megjelent iPhone XR-ben is jelen volt ez a megoldás, azóta pedig kötelező eleme az almás készülékeknek. Androidos fronton nem ennyire gördülékeny az átállás. A Telekom weboldala szerint jelenleg néhány Samsung, Motorola és Xiaomi telefon támogatja csak az országban.

A fenti gyártók eSIM megoldásai is házon belüli, saját fejlesztések. Ennek köszönhetően néhány hátráltató tényező is megnehezíti az androidos felhasználók dolgát.

A jelenlegi rendszert használó mobiloknál a régi készülékeknél deaktiválni kell az eSIM-et, hogy az újban lehessen használni.

Sok esetben pedig a szolgáltatóval is beszélni kell a folyamat végrehajtása közben. Apple iPhone-ok esetében nincs szükség ilyen extra lépésekre, minden teljesen gördülékenyen történik, pár kattintás, netán QR-kód leolvasással.

Forrás: Leet.hu

Az Android 13 bétaverzióját vizsgálva szakértők fedezték fel, hogy a Google hosszú évek várakozása után végre megoldaná ezt a problémát. Nagy eséllyel egy külön alkalmazásban menedzselhetik a felhasználók az eSIM-kártyáikat, és az is előfordulhat, hogy egészen a 14-es Androidig kell várni az érkezésére. Remélhetőleg a támogatott készülékek listája is jelentősen bővülhet majd.

Forrás: Leet.hu

Kapcsolódó hírek

Bizarr és futurisztikus kütyük 2023-ban
Még okosabb telefonok mellett egy sor szokatlan technológiai innovációra kell felkészülni 2023-ban – állítja a SimpliLearn a <a href="https://leet.hu/2023/01/02/bizarr-es-futurista-kutyuket-hordhatunk-majd-2023-ban/">Leet.hu beszámolója szerint</a>. A tudományos oldal szerint az otthoni munkavégzés olyan ágazatok fejlődését fogja motiválni, mint a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás, a kiterjesztett és kevert valóság, a 3D nyomtatás, a robotika és az automatizálás, valamint az IoT, az 5G és a kiberbiztonság.
Tudomány+High-tech

Ajánljuk még