logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Régóta kért funkcióval bővült a Windows

| Szerző: Hirado.hu
Mostanra már minden arra alkalmas számítógépnek meg kellett kapnia a Windows 11 2022-es frissítését. Az update kiadása több hullámban, heteken keresztül tartott – írta a Leet.hu.

Mostantól sokkal átláthatóbbá válhatnak a fájlműveletek a Windowsban, ez pedig egy olyan újításnak köszönhető, amit már évek óta kérnek a felhasználok.

Ez pedig nem más, mint a fülekkel ellátott File Explorer fájlkezelő.

Ezentúl nem egy mappából kell elindítani a megszokott kivágás/másolás műveleteket.

A Windows verzió ellenőrzése

Érdemes ellenőrizni az éppen aktuális Windows verziót, ugyanis csak a 2H22-es verzióban találhatóak meg a fülek. A Windows verziójának ellenőrzéséhez a legegyszerűbb módszer, ha megnyomjuk a Start menüt vagy a CMD+R billentyűkombinációt, netán elindítjuk a parancssort. Ezt követően annyit kell csak begépelnünk, hogy winver.

Forrás: Leet.hu

A Microsoft Windows alatti sor érdekes számunkra. Ha a verzió mellett a 22H2 feliratot látjuk, akkor frissült. Ha nem, akkor a Windows Update menüpontból érdemes letölteni, telepíteni az éppen aktuális frissítéseket.

Az alapok és a hiányosságok

Könnyen észrevehető, ha a Windows frissült a megfelelő verzióra. A fájlkezelő megnyitása után az alapból felugró hely füle mellett látható egy „+” gomb. Ezt megnyomva egy újabb fület lehet előhívni. A Microsoft nem állított be limitet ezek számára, így rengeteg mappa megnyitható egymás mellé.

Forrás: Leet.hu

Ezek bezárása sem sokkal nehezebb feladat, egyszerűen az „X” gombra kell kattintani az éppen bezárandó fülön. Szerencsére a Microsoft nem vitte túlzásba a felület megtervezését.

A fülek szabadon húzhatók az ablakon belül, ám a böngészőktől eltérően nem húzhatók ki egy másik fájlkezelő ablakba.

Az elkövetkezendő időszakban tovább bővülhet az újítás, főleg ami a drag & drop fájl és mappaműveleteket érinti. Nem szabad elfelejteni, hogy bár a fülek a Windows-ba a 2H22-vel érkeztek, csak később engedélyezte az óriáscég. A jövőben hasonló frissítési modellekre kell majd felkészülni, melyet a Microsoft „Moments” stratégiaként nevezett el.

Kapcsolódó hírek

Figyelmeztetnek a szakemberek: Nem érdemes halogatni, ha műszaki cikket szeretnénk vásárolni
Szakemberek szerint semmi nem utal arra, hogy a műszaki cikkek árai csökkennének, így ha valaki laptop vagy asztali számítógép vásárlásán gondolkozik érdemes még az év végi áremelkedés előtt beruházni. Várhatóan hamarosan a szállítási díjak is emelkedni fognak, a webáruházak esetében pedig nem kizárt, hogy búcsút mondhatunk az ingyenes kiszállításnak is.
Belföld

Ajánljuk még