logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Minden vekkert és telefonos ébresztőt elsöpörhet egy új eszköz

| Szerző: hirado.hu
Minden vekkert és telefonos ébresztőt elsöpörhet egy új eszköz, mely hajnali hangsokkolás nélkül kelti fel gazdáját.

A hangos, stresszel járó ébresztést válthatja fel hamarosan a kaliforniain startup eszköze, a SilentWakeUp, a csendes ébresztő, mely egy 5x3x1 centis kis kütyü, amit a testünkre kell ragasztani.

Forrás: SilentWakeUp

Ehhez adnak 7-szer használható hipoallergén szilikontappancsokat is, ezek segítségével kell a felkarra vagy a mellkasra felhelyezni az apróságot.

Az eszközt egy telefonos alkalmazással kell összepárosítani, ahol be kell állítani az ébresztési időpontot, a kütyü pedig az ébredés előtt tíz perccel elkezdi rázni a viselőjét – nem árammal, vibrációval. Összesen 200 rezgést tartalmaz egy ébresztőprogram, melynek intenzitása egyre nő a beállított időponthoz közeledve, de ezt is be lehet állítani.

Forrás: SilentWakeUp

Az apróság két gombelemmel működik, általában három hónapig. Az elemek lemerülése esetén nem kell tartani attól, hogy az ébresztés elmarad, mert az applikáció időben jelez az elemcsere esedékességéről.

Az eszközt jelenleg 85 dollárért, átszámítva nagyjából 33 ezer forintért kínálják.

A kis szerkezet csak azt a személyt ébreszti fel, aki valóban fel akar időben kelni, a partner pedig aludhat tovább békésen.

Az alkotók szerint napközben is lehetnek olyan szituációk, amikor a ruha alá feltéve használható a kütyü, például ha egy feladatra vagy meetingre szeretnénk figyelmeztetni magunkat hang nélkül.

Kapcsolódó hírek

A Földön eddig ismeretlen ásványokra bukkantak egy meteoritban
A Szomáliában talált űrkőzetben eddig két új ásványt fedeztek fel amerikai kutatók, azonban egy harmadik lehetséges anyagra is utalnak jelek. A 15 tonnás meteorit a valaha talált kilencedik legnagyobb világűrből származó kőzet.
Tudomány+High-tech
A laskagomba is segíthet az afrikai élelmezési problémák megoldásában
Öt ország – köztük Magyarország – hét kutatóintézete és egyeteme, valamint kis- és középvállalkozások vesznek részt abban a kutatási projektben, amelynek célja fenntartható, biomasszaalapú élelmiszer-értékláncok kialakítása Afrikában – közölte a Bay Zoltán Kutatóközpont. Magyar részről egy laskagomba-termesztő társaság is részt vesz a programban.
Belföld

Ajánljuk még