Fontos

Novák Katalin: Szeretettel várjuk a Szentatyát!

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mindenkinek változtatnia és változnia kell a fenntarthatósághoz?

| Szerző: hirado.hu
Napjaink egyik legfontosabb témáját járja körül a Budapesti Metropolitan Egyetem november 10-i, saját szervezésű TEDx konferenciája. Az egyetem nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy generációkon átívelő előadókkal és témákkal a fenntarthatóság legfajsúlyosabb kérdéseit járja körül. Az előadók között olyan neveket láthatunk, mint a világ legfiatalabb klímaharcosa, Selina N. Leem, Trunk Tamás író és síelő, vagy Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát. A nyitóelőadást Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke tartja.

Mennyibe kerül valójában a termék, amit leveszünk a polcról? Hogyan gondolkodik a Zgeneráció a fenntarthatóságról? Lehet-e fenntartható a divatipar? Hogyan nézne ki egy fenntartható város? Többek között ezekben a témákban mélyedhetnek el a TEDxBudapestMetropolitanUniversity, azaz a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) immár negyedik saját szervezésű TEDx-konferenciájának látogatói november 10-én, az Uránia Filmszínházban.

Az intézmény oktatási missziója jól kapcsolódik a világszerte ismert TED eseménysorozat céljához: a TED (Technology, Entertainment, Design) legfőbb küldetése, hogy megosztásra érdemes gondolatokat gyűjtsön össze a világ minden pontjáról rövid előadások formájában, melyek gondolkodásra, cselekvésre ösztönözhetik a nézőket. A különleges konferenciasorozat nem véletlenül lett világszerte ismert: a maximum 18 perces gondolatébresztő és szórakoztató előadások rendkívül inspiráló élményt jelentenek, a TED koncepció pedig új dimenzióba helyezte a korábban ismert konferencia fogalmát, és számos világméretű kezdeményezés táptalajává vált.

„A fenntarthatóság napjaink egyik legfajsúlyosabb témája, idei TEDx konferenciánk pedig olyan előadókat vonultat fel, akik saját tapasztalataikkal, gondolataikkal garantáltan elgondolkodtatják majd a résztvevőket. A fenntarthatóság nem csupán globális kérdés, közösségi és egyéni szinten is felelősek vagyunk a jövőért – ehhez pedig meg kell tanulnunk változni és alkalmazkodni a változásokhoz.” – mondta el Dr. Tóth Ágnes, a METU elnökvezérigazgatója. „Az idei konferencia témáját különösen testhezállónak érezzük, hiszen a METU-n annak szellemében oktatunk, hogy a folyamatos tanulás és a változásra való képesség kulcsfontosságú az életünkben, és egyre fontosabbá válik majd a jövőben.”

Az idei TEDxBudapestMetropolitanUniversity előadóinak listája változatos, izgalmas programot ígér: köztük van a Z Steiner Kristóf író, vegán– generációs Trunk Tamás síelő, író, az országosan ismert és emberjogi aktivista, a nemzetközi klímaváltozási aktivista, Selina N. Leem és BánkutyBalogh Lilla közgazdász, geopolitikai szakértő, tudós Biró Balázs jövőkutató, Csalár Ben , Strumpf ce divatújságíró, divatszakértő, egyetemi oktató előadók szakmai felkészítője és az esemény kurátora Végvári Imre.

A konferencia szereplőinek különleges élettörténetei és tapasztalatai új megvilágításba helyezik a fenntarthatóságról alkotott képünket.

További előadókról az esemény honlapja és Facebook oldala információkkal.

Ajánljuk még