logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Potyautasa lett a NASA marsi helikopterének

| Szerző: hirado.hu
Eddig beazonosíthatatlan tárgy ragadt a NASA űreszközére. Az űrhivatal már vizsgálja a tárgy eredetét.

Azonosítatlan tárgy ragadt a NASA marsi helikopterére, az Ingenuityre – olvasható az IFLScience cikkében.

A NASA hivatalos kommentárja az ügyben meglehetősen száraz. „Egy kis darab idegen objektumtörmeléket (FOD) láttak a marsi helikopter navigációs kamerájának (Navcam) felvételein a 33. repülése egy részében” – áll a közleményben, anélkül, hogy találgatásokba bocsátkoznának a FOD természetéről.

Az idegen tárgy nem volt látható az Ingenuity előző repülésekor, de a 33. útja kezdetétől körülbelül a repülés feléig látható volt, aztán hirtelen leesett.

A NASA munkatársai megvizsgálták az űreszközt, de nem találtak rajta semmilyen sérülést. Jelenleg pedig folyamatban van az idegen anyag forrásának beazonosítása. Az sem elképzelhetetlen, hogy az idegen objektum annak az ejtőernyőnek a maradványa, amellyel az Ingenuityt szállító Perseverance landolt a vörös bolygón.

Ez azért is lehet elfogadható magyarázat, mivel a jelenlegi információk alapján a Mars felszínén több mint hét tonna, az emberiség által hátrahagyott hulladék található, amelynek jelentős többsége igen súlyos, így egy helyben maradnak. Az Ingenuity által rögzített videón azonban egy látszólag kifejezetten könnyű törmelék szerepel.

Ajánljuk még