logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Visszatért a Nemzetközi Űrállomásról három orosz kozmonauta

Biztonságban visszatért a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) három orosz kozmonauta csütörtökön.

Oleg Artyemjev, Gyenisz Matvejev és Szergej Korszakov a Szojuz MSz-21 űrhajóval érkezett vissza a Földre. Greenwichi idő szerint 10 óra 57 perckor értek földet Kazahsztánban, Zsezkazgan városától 150 kilométerre délkeletre.

Az orosz űrhajósok márciusban érkeztek meg a Nemzetközi Űrállomásra. Artyemjev harmadszor vett részt űrutazáson, és összesen 561 napot töltött a világűrben. Matvejevnek és Korszakovnak ez volt az első küldetése, és fejenként 195 napot töltöttek a odafent.

Leszállás után Artyemjev elmondta: a legénység minden tagja jól érzi magát. A repülés után mindannyian egészségügyi ellenőrzésen esnek át, ezt követően a Moszkvához közeli Star City űrhajósokat képző központjába szállítják őket.

A Nemzetközi Űrállomást jelenleg az Európai Űrügynökség munkatársa, az olasz Samantha Cristoforetti vezeti. Az állomáson tartózkodik továbbá Bob Hines, Kjell Lindgren, Frank Rubio és Jessica Watkins, akik az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) kozmonautái, valamint Szergej Prokopjev és Dmitrij Petyelin a Roszkoszmosz orosz űrkutatási hivataltól.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még